της Φωτεινής Μπήτρου, Γυμνάστριας

Πώς ο βίος ανθόσπαρτος καταλήγει βίος παχύτερος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν όταν σε ένα βιβλιοπωλείο «έπεσα» πάνω σε ένα βιβλίο του Abramson Edward με τίτλο «Ο γάμος παχαίνει»

´Ηταν μια περίοδος που είχα παρατηρήσει γυναίκες και άνδρες να αφήνουν το εαυτό τους,μετά το γάμο. Αναρωτιόμουν για τους λόγους που το κάνουν αυτό.

Ανοίγοντας το βιβλίο διαβάζω:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Στην αρχή της σχέσης σας σας φώναζε «μωράκι μου».

Τώρα, με το ζόρι βρίσκει κάτι χαριτωμένο να σας πει. Ούτε που καταλάβατε πώς πήρατε τόσα κιλά. Κοιτάζετε με νοσταλγία τη φωτογραφία του γάμου σας, όπου, αιθέρια και λαμπερή μέσα στο νυφικό σας, ατενίζατε με αισιοδοξία το μέλλον πλάι στον εκλεκτό της καρδιάς σας. Τώρα το μόνο που ατενίζετε, και μάλιστα χωρίς ίχνος αισιοδοξίας, είναι η ζυγαριά σας, καθώς ανελέητα συνεχίζει την ανοδική της πορεία.”

Γιατί ο γάμος ή μια μακροχρόνια σχέση μάς παχαίνει;

Είναι αλήθεια ότι ο γάμος αλλάζει τις διατροφικές μας συνήθειες. Είτε ο σύζυγός σας είναι καλοφαγάς, είτε βρίσκετε παρηγοριά στο φαγητό, λόγω έλλειψης αγάπης και επικοινωνίας στη σχέση σας, ο γάμος μπορεί να σας προσθέσει κιλά.

Υπήρχαν περιπτώσεις στο γυμναστήριο μου που δε χάνανε ούτε μια μέρα εκγύμνασης του σώματος τους και μετά το γάμο σταματάγανε εντελώς και τη γυμναστική αλλά και τη σωστή διατροφή.

Αναρωτιόμουν γιατί;

Ο γάμος κάνει τους άντρες να νιώθουν πιο χαλαροί και έτσι να αμελούν την εμφάνισή τους.’Οταν οι άντρες παντρευτούν μία γυναίκα που ξέρει να μαγειρεύει καλά, καταλήγουν να τρώνε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι όταν ήταν μόνοι τους.Ωστόσο έρευνες έχουν δείξει πως μερικές γυναίκες επίτηδες ταΐζουν πολύ τους άντρες τους, για να τους παχύνουν και να μην τους χάσουν.

Έρευνες στην Αυστραλία έδειξαν πως οι γυναίκες βλέπουν τη ζυγαριά να ανεβαίνει κατά 2 κιλά μέσα στο πρώτο εξάμηνο από τον γάμο τους, ενώ άλλες μελέτες έχουν δείξει πως το σωματικό τους βάρος εξακολουθεί να αυξάνεται στην πορεία του χρόνου.

Οι παντρεμένοι χάνουν το κίνητρο για απώλεια βάρους. Μπορεί να έχετε δώσει όρκους αιώνιας αγάπης, όμως οι έρευνες μαρτυρούν πως το αυξημένο βάρος συνδέεται με «δυστυχισμένο» έγγαμο βίο.

Μην απογοητεύεστε, υπάρχουν ακόμα τρόποι που μπορούν τα ζευγάρια να προλάβουν και να αποφύγουν την πιθανότητα αύξησης βάρους.

Παντρεμένοι ή όχι, ο λόγος που βάζουμε κιλά είναι ότι καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε. Αυτή τη φορά πείτε το μεγάλο «όχι» και μην παραμελήσετε τον εαυτό σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας και γίνεται η αλλαγή που εσείς θέλετε να δείτε…εμείς είμαστε κοντά σας για να σας βοηθήσουμε..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης