του Νικόλαου Καφετζόπουλου, Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Εμπόδιο 1ο: Δεν έχω χρόνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί από εμάς ισχυριζόμαστε ότι στη καθημερινότητά μας είναι αδύνατον να βρεθεί χρόνος για συστηματική άσκηση. Κανένα πρόβλημα! Συμβουλές για τους πολυάσχολους: Βάλτε 10 λεπτά περπατήματος στην καθημερινότητά σου όποτε έχετε διάλειμμα. Στόχος τα 30 λεπτά, ας είναι και σπαστά μέσα στη μέρα.

Σε αντίθεση με όλο τον κόσμο παρκάρετε λίγο πιο μακριά κάνοντας έτσι άσκηση χωρίς να το σκέφτεστε. Με αυτόν τον τρόπο θα βρίσκετε ευκολότερα παρκινγκ! Καθαρίστε το αυτοκίνητο σας, φροντίστε τον κήπο σας, βγάλτε τον σκύλο βόλτα, παίξτε με τα παιδιά σας!

Δοκίμαστε το Σάββατο ή την Κυριακή να κάνετε κάποια δραστηριότητα με αυτούς που αγαπάτε (οικογένεια, φίλους). Τέτοιες επιλογές είναι ποδήλατο, περπάτημα, ρακέτες στη θάλασσα, 5×5 κ.α. Αν αθληθείτε το σαββατοκύριακο, σίγουρα θα βρείτε χρόνο και για μία-δυο καθημερινές. Τρεις-τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμπόδιο 2ο: Είμαι εξαντλημένος μετά τη δουλειά

Δοκιμάστε να γυμνάζεστε το πρωί. Κάντε την πρωινή σας άσκηση τόσο απαραίτητη όσο και τον πρωινό σας καφέ! Να γνωρίζετε ότι η άσκηση δεν εξαντλεί αλλά αντίθετα αυξάνει τα ενεργειακά σας επίπεδα. Σύντομα όλοι θα καταλαβαίνουν αν γυμναστήκατε ή όχι. Βάλτε τα αθλητικά σας ρούχα και ανεβείτε στον διάδρομο με το τηλεχειριστήριο στο χέρι. Η ώρα της άσκησης μπορεί να συνδυαστεί με την αγαπημένη σας εκπομπή! Ξεχάστε τον ανελκυστήρα και τις κυλιόμενες και πηγαίντε παντού με τα σκαλιά.

Εμπόδιο 3ο: Βαριέμαι γρήγορα

Βρείτε φίλους. Δε θα έχετε μόνο το κέρδος της άσκησης αλλά θα βελτιώσετε και την κοινωνική σας ζωή.
Κάντε μια καινούργια δραστηριότητα. Ξεκινήστε για παράδειγμα μαθήματα tennis ή ιστιοσανίδας.
Ποικιλία. Κάντε κάποιες μέρες κολύμπι, άλλες περπάτημα, άλλες basket. Μην ξεχνάτε ότι η άσκηση δε χρειάζεται να είναι βαρετή για να είναι καλή.

Εμπόδιο 4ο: Ντρέπομαι για την εμφάνιση μου

Αν εσύ βλέπατε έναν υπέρβαρο να κάνει ποδήλατο, θα σκεφτόσασταν ότι φαίνεται αστείος; ΟΧΙ. Τι περιμένετε λοιπόν? Ξεκινήστε με απλό περπάτημα στη γειτονιά σας. Σύντομα θα δείτε πως θα μπορείτε να κάνετε περισσότερες βόλτες. Αν είστε κοινωνικός θα παρατηρήσετε πως οι περισσότεροι που περπατούν είχαν προβλήματα με την υγεία τους. Μην περιμένετε λοιπόν να τα αποκτήσετε και εσείς για να ασκηθείτε. Μην προσπαθήσετε να γίνετε ο αθλητής που δεν ήσασταν ποτέ. Αντί αυτού θυμηθείτε ότι η άσκηση μειώνει το στρες, βελτιώνει την αντοχή, δυναμώνει την καρδιά και τα οστά και μειώνει τον κίνδυνο για πάρα πολλές ασθένειες. Επιπλέον, όσο λιγότερο αθλητικός τύπος είστε, τόσο περισσότερο θα νιώσετε τα ευεργετικά οφέλη της άσκησης. Βρείτε ένα φίλο λοιπόν που είναι σε παρόμοια φυσική κατάσταση. Θα περνάτε ευχάριστες ώρες, ενώ βοηθάτε ο ένας τον άλλο να γυμναστεί.

Προγραμματίστε την άσκηση σας, όπως θα το κάνατε για μια σοβαρή συνάντηση και μην την ακυρώνετε με τίποτα. Οι άνθρωποι δεν είναι φτιαγμένοι για να περνάνε τη ζωή τους ξαπλωμένοι στον καναπέ μπροστά από μια τηλεόραση. Γεννηθήκαμε με ένα σώμα, το οποίο πρέπει να αντέξει για μια ολόκληρη ζωή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης