Κώστας Μπάρδης, PhD
Κάτοχος Μάστερ Εργοφυσιολογίας
Διδάκτορας Αθλητικής Διατροφής

O Μπάρδης Κωνσταντίνος γεννήθηκε στη Σπάρτη τον Αύγουστο του 1982. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Οι πρώτες του διακρίσεις είναι το χρυσό μετάλλιο στους παλλακωνικούς
αγώνες στίβου, στα αγωνίσματα των 400μ και των 3000μ. Το αγώνισμα που τον κέρδισε, όμως, ήταν
αυτό της ποδηλασίας. Από το 1997 έως το 2006 αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα στην ποδηλασία
βουνού, συμμετέχοντας σε όλα σχεδόν τα παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έχοντας
στο ενεργητικό του πάνω από 100 αγώνες με την ελληνική ομάδα. Οι μεγαλύτερες αθλητικές επιτυχίες
του είναι: χρυσός Βαλκανιονίκης (2003), τρεις φορές πρωταθλητής Ελλάδος και μέλος της Ολυμπιακής
ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας (2004).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιδιαίτερη αγάπη του για τον αθλητισμό τον οδηγεί το 2000 στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Αθηνών στο οποίο φοιτά μέχρι το 2005. Το 2006, αποφασίζει να συνεχίσει την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στο Πανεπιστήμιο Moores στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, ως υπότροφος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Πραγματοποιεί, λοιπόν, τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα φυσιολογίας στον αθλητισμό. Επιστρέφοντας από την Αγγλία, συνεχίζει την ακαδημαϊκή του πορεία ως υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ολοκληρώνοντας το διδακτορικό δίπλωμά του το 2013.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινά από τα προγράμματα μαζικού και αναπτυξιακού αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στους Αθλητικούς Οργανισμούς του Δήμου Γαλατσίου και
Χαλανδρίου. Επίσης την περίοδο 2010-2012, ήταν Εργοφυσιολόγος-Διατροφολόγος της Εθνικής Ομάδα
Ποδηλασίας της κατηγορίας αντρών, πραγματοποιώντας εργομετρικές μετρήσεις σε αθλητές υψηλού
επιπέδου. Επίσης, έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της αθλητικής
διατροφής και πλήθος ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια.

To Nutrilab για την μακρόχρονη ενασχόλησή του στους τομείς της υγείας και του αθλητισμού θεωρεί τον Μπάρδη Κωνσταντίνο βασικό στέλεχος της επιστημονικής μας ομάδας με σκοπό την βέλτιστη εκπαίδευσή σας, ενισχύοντας παράλληλα το βιογραφικό σας και τις γνώσεις σας στους τομείς της υγείας και της διατροφής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο αναλυτικά:

Μεταδιδακτορική Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας στην Αμερική (Ηuman Performance Laboratory – Kinesiology Department). Τίτλος : Η επίδραση των επιπέδων υδάτωσης στην ρύθμιση της γλυκόζης και της αρτηριακής ενδοτικότητας σε υγιείς και σε ασθενείς με Διαβήτη Τύπου 2.

• Διδάκτωρ – Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής.

Tίτλος διδακτορικής διατριβής: “H επίδραση των επιπέδων υδάτωσης στη θερμορύθμιση και την ποδηλατική απόδοση σε θερμό περιβάλλον” με βαθμό Άριστα. • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (ΜSc) (2006-2007). Υπότροφος Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Παρακολούθηση Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του John Moores University στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, πρώτο πανεπιστήμιο κατά σειρά αξιολόγησης στον τομέα του αθλητισμού. Τίτλος σπουδών : Φυσιολογία στον αθλητισμό. Τίτλος Μεταπτυχιακής Εργασίας: Συνέπειες που προκαλεί η διαφορά ώρας στην παραγωγή ισχύος και οι απαντήσεις του οργανισμού στη θερμορύθμιση κατά τη διάρκεια εξομοίωσης κυματοειδούς ποδηλατικής διαδρομής σε θερμοκρασία (35oC).

• Φοίτηση στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας (2000-2005). Πτυχιούχος Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθήνας (2005). Κύρια Ειδικότητα: Αθλητικοί Δρόμοι. Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας: «Τρεις διαφορετικές τακτικές αγώνα σύμφωνα με τις μεταβολικές παραμέτρους και την απόδοση».

www.nutrilab.gr

E-mail: secretariat@nutrilab.gr

Τηλ: 210 300 3535

Fax: 210 72 92 666

Διεύθυνση: Λυδίας 75, Καισαριανή

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης