Το ActiPatch® είναι η απάντηση στον πόνο από φλεγμονή χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Μέχρι πρότινος, αυτή η ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία ήταν διαθέσιμη μόνο σε κλινικές και νοσοκομεία, με τη μορφή ακριβών συσκευών. Η καινούργια αυτή τεχνολογία παρέχει μεγάλης διάρκειας θεραπεία που ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό των τραυματισμένων κυττάρων, οδηγώντας τα στη φάση της επούλωσης ταχύτερα, μειώνοντας τον πόνο και τη φλεγμονή.

Τα φάρμακα και τα θερμά/κρύα επιθέματα παρέχουν βραχυπρόθεσμη ανακούφιση, διατηρώντας όμως τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών. Το ActiPatch® ανακουφίζει και επουλώνει χωρίς παρενέργειες. Γι’ αυτό είναι το μέλλον της ιατρικής περίθαλψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία αυτή λειτουργεί με την εισαγωγή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στον τραυματισμένο ιστό, γεγονός που κλινικά δείχνει να μειώνει τον πόνο και τη φλεγμονή και επιταχύνει ιδιαίτερα τη διαδικασία της επούλωσης. Ο ασθενής ανακουφίζεται ταχύτερα και αισθάνεται καλύτερα. Ασφαλής, αποτελεσματική ίαση χωρίς παρενέργειες.

Πάνω από 1.000.000 τεμάχια έχουν ήδη πουληθεί παγκοσμίως και τα νοσοκομεία χρησιμοποιούν σήμερα αυτή την τεχνολογία για να βοηθήσουν τους ασθενείς να αναρρώσουν μετά από χειρουργική επέμβαση. Η τεχνολογία είναι τόσο προηγμένη που η εφημερίδα Wall Street Journal την ονόμασε ως μία από τις κορυφαίες ιατρικές καινοτομίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασφαλές και αποτελεσματικό στην αντιφλεγμονώδη δράση του, που διαρκεί για 720 ώρες, το ActiPatch® ζυγίζει μόλις 9,5 γραμμάρια. Κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.



Τεχνολογία

Ο πόνος είναι αποτέλεσμα της φλεγμονής του ιστού. Οι υπάρχουσες θεραπείες προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση, χωρίς να παρέχουν συνεχή θεραπεία για την αντιμετώπιση της φλεγμονής.
Ο μοναδικός διπλός μηχανισμός του ActiPatch® διακόπτει τη φλεγμονώδη αντίδραση του σώματος και επιταχύνει την επανορθωτική διαδικασία του ιστού, αυξάνοντας την αιμάτωση της περιοχής και οδηγώντας τα κύτταρα σε αναδιάταξη και ανασύνταξη. Το οίδημα και η φλεγμονή του ιστού μειώνεται, και έτσι υποχωρεί και ο πόνος.

Πόνος στη μέση

Ο πόνος στη μέση πλήττει εκατομμύρια Έλληνες και έχει καταλυτικές επιπτώσεις στην υγεία, την εργασία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Συνήθως δε διαγιγνώσκεται έγκαιρα και σωστά, παρά το γεγονός ότι επηρεάζει τόσο σημαντικά την καθημερινότητα του πληθυσμού. Οι περισσότεροι υποφέρουν για περισσότερο από 6 μήνες και για τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη αίσθηση κόπωσης και τη δυσκολία στις καθημερινές δραστηριότητες, την παραγωγικότητα και τις κοινωνικές σχέσεις. Παρά την έκταση και τη σπουδαιότητα του χρόνιου πόνου στη μέση, η αντιμετώπισή του υστερεί σημαντικά.

Οι πάσχοντες συχνά δεν ζητούν ιατρική συμβουλή, καθώς υποτιμούν την κατάσταση. Η πλειοψηφία όσων λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, καταναλώνουν παυσίπονα χωρίς συνταγή και τις περισσότερες φορές δεν βρίσκουν λύση στο πρόβλημά τους.

Ο ασθενής περιγράφει τον πόνο του με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: καυστικός πόνος, αφύσικη αίσθηση καψίματος, αιφνίδιος δυνατός πόνος, διαξιφιστικός πόνος, πόνος με αίσθημα πάγου, ανεξήγητος πόνος σαν να περνάει ηλεκτρικό ρεύμα. Η αιτιολογία του πόνου στη μέση ποικίλει: παθήσεις του δίσκου, κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, σπονδυλική στένωση, όγκοι της σπονδυλικής στήλης, πίεση περιφερικού νεύρου, διαβητική νευροπάθεια, μεταβολικές διαταραχές νεύρων κ.λπ..
Για την θεραπεία του πόνου της μέσης προτείνονται σειρά θεραπευτικών επιλογών: φάρμακα (αναλγητικά, αναισθητικά, αντιεπιληπτικά-αντικαταθλιπτικά), φυσιατρικές θεραπείες, διαδερμική ηλεκτρική διέγερση (TENS), βελονισμός, χειρουργική αντιμετώπιση.

Ασθενείς που χρησιμοποίησαν το ActiPatch® ρωτήθηκαν ώστε να καθορίσουν πόσο αποτελεσματικό ήταν το ActiPatch® για τον πόνο τους. Στην περίπτωση αυτή ρωτήθηκαν ασθενείς που χρησιμοποίησαν το ActiPatch® για τους πόνους στη μέση.

Οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι το μέσο επίπεδο του πόνου, πριν τη χρήση του ActiPatch®, ήταν περίπου 7 σε μια κλίμακα 0-10. Το επίπεδο αυτό είναι ένα σημαντικό επίπεδο πόνου. Μετά τη χρήση του ActiPatch®, οι ερωτηθέντες ανέφεραν ότι το μέσο επίπεδο του πόνου ήταν 3,5, δηλαδή αναγνωρίζουν μία μείωση της τάξης του 50%.

Η σύγκριση αυτού του ποσοστού μείωσης με την αποτελεσματικότητα γνωστών αναλγητικών φαρμάκων (ιβουπροφαίνη και ακεταμινοφαίνη, από δημοσιευμένες κλινικές μελέτες) έδειξε ότι το ActiPatch® είναι σε θέση να μειώσει τον πόνο της μέσης 5 φορές περισσότερο.

Μάθετε περισσότερα για το ActiPatch και την αποτελεσματικότητά του για τον πόνο στη μέση εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης