Με τον «συνήθη ύποπτο», Δημήτρη Θεοδωρακάκο, να κόβει πρώτος το νήμα στη γραμμή του τερματισμού στη διαδρομή των 37 χιλιομέτρων και τον 18χρονο Νίκο Πονηρέα, να κλέβει τις εντυπώσεις σε εκείνη των 20 χιλιομέτρων, παίρνοντας την πρωτιά με σχεδόν τέσσερα λεπτά διαφορά από τον δεύτερο, Γιώργο Διαλεκτό, έπεσε η αυλαία του πρώτου αγώνα της χρονιάς στο πρωτάθλημα του SkyrunnerSeries 2018, του Taygetos Challenge by Salomon.

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Μαρτίου η πανέμορφη Καρδαμύλη και η ευρύτερη περιοχή της δυτικής Μάνης, υποδέχτηκαν τους εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έσπευσαν να περάσουν ένα «γεμάτο» αγωνιστικά διήμερο σε ένα από πιο όμορφα κι απαιτητικά βουνά της χώρας μας, τον Ταΰγετο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχή έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου με τη διεξαγωγή του VerticalSpeed, ενός αγώνα κάθετης ανάβασης μήκους 650 μέτρων και 150 μέτρων κάθετης υψομετρικής. Παρά τη βροχόπτωση που ξεκίνησε λίγο μετά την εκκίνηση, ο Νίκος Πονηρέας, έδωσε μια πρώτη γεύση της αγωνιστικής του κατάστασης, τερματίζοντας πρώτος σε 4 λεπτά και 9 δευτερόλεπτα, αφήνοντας δεύτερο τον Αλέξανδρο Καμπουρόπουλο (00:04:14) και τρίτο τον Γιώργο Διαλεκτό (00:04:18). Πρώτη γυναίκα ήταν η Γλυκερία Τζιατζιά (00:04:43), ακολουθούμενη από την Δήμητρα Μπίκα (00:05:09) και Μαρία Μάλαϊ (00:05:12).

Το «κυρίως μενού» του αγώνα, δόθηκε τη Κυριακή στη κεντρική πλατεία της Καρδαμύλης, όπου συγκεντρώθηκαν οι αθλητές και των τριών αποστάσεων, των 20, των 37και των 5χιλιομέτρων. Με τον καιρό να είναι σύμμαχός τους, αφού η ελαφριά συννεφιά και η απουσία βροχής αποδείχτηκε ευεργετική, κάτι που όμως δεν ίσχυσε και στη περίπτωση του αγωνιστικού τερέν, το οποίο ήταν βαρύ, άμεση συνέπεια της βροχής που είχε πέσει μια μέρα πριν, οι λάτρεις του αθλήματος, χρειάστηκε να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό τη προσπάθειά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Coremag.gr!

,

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης