Είναι παράξενο να φανταστούμε το καρότο χωρίς το ωραίο πορτοκαλί του χρώμα. Ωστόσο, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, τα μωβ καρότα ήταν περισσότερο διαδεδομένα στο παρελθόν και καταναλώνονταν περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος καρότου στην Ασία και στην Ευρώπη.

Το μωβ χρώμα σε αυτά τα καρότα οφείλεται σε μια υδατοδιαλυτή ουσία, την ανθοκυανίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανθοκυανίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό το οποίο βρίσκεται σε πολλές τροφές, όπως τα κόκκινα σταφύλια, η μελιτζάνα, τα μούρα, τα κόκκινα φασόλια, το κόκκινο λάχανο ή τα ρόδια…

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης