Πώς να φτιάξετε μόνες σας καστανή ζάχαρη στο σπίτι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Μαΐου 2020, 10:32
Πώς να φτιάξετε μόνες σας καστανή ζάχαρη στο σπίτι

Οι διαιτολόγοι συνιστούν περισσότερο την καστανή ζάχαρη σε σχέση με τη λευκή, επειδή έχει υποστεί λιγότερη επεξεργασία έχει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην αυξάνει τόσο απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αφού έχει σχετικά μικρότερο γλυκαιμικό δείκτη συγκριτικά με τη λευκή ζάχαρη.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο οργανισμός σου θα αφομοιώσει πιο ομαλά τα σάκχαρα αυτά, δεν θα υπάρξουν έντονες διακυμάνσεις στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και έτσι θα μπορέσεις να ρυθμίσεις αποτελεσματικότερα την όρεξή σου, ενώ ο οργανισμός σου θα αποθηκεύσει μικρότερες ποσότητες λίπους.

Αν χρειάζεστε καστανή ζάχαρη αλλά σας έχει τελειώσει, μπορείτε να τη φτιάξετε μόνες στο σπίτι, αρκεί να έχετε λευκή ζάχαρη και λίγη μελάσα.

Θα χρειαστείτε:

1 κούπα λευκή ζάχαρη
1 κ.σ. μελάσα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ χτυπάτε τη ζάχαρη με τη μελάσα, έως ότου η δεύτερη ενσωματωθεί πλήρως.
Εναλλακτικά, εάν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να ρίξετε τη ζάχαρη και τη μελάσα σε ένα μπολ και να χτυπήσετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αυτό θα σας πάρει λίγο περισσότερη ώρα.
Εάν θέλετε η καστανή ζάχαρη να βγει πιο σκούρα, ρίχνετε 2 κ.σ. μελάσα. Γενικά, να έχετε κατά νου πως η αναλογία είναι: 1 κούπα ζάχαρη/1 κ.σ. μελάσα.

Πηγή: govastileto.gr 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Μαΐου 2020, 10:45