Η κυτταρίτιδα είναι μια αντιαισθητική κατάσταση του δέρματος (κυρίως στους μηρούς, στους γλουτούς, στα μπράτσα και την κοιλιά) και εμφανίζεται ανεξαρτήτως αν το άτομο παρουσιάζει αυξημένο βάρος ή όχι.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται λόγω ανώμαλης συγκέντρωση λίπους και νερού μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού. Οι παράγοντες που ευθύνονται για τη δημιουργία και την εμφάνιση της κυτταρίτιδας είναι πολλοί όπως είναι η κληρονομικότητα, η ηλικία, οι ορμονικές διαταραχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυτταρίτιδα είναι γενικά μία μόνιμη κατάσταση, υπάρχουν όμως τρόποι για να μειωθεί και να γίνει λιγότερο εμφανής.

Αν ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές θα δείτε μεγάλη διαφορά στη γραμμή σας και το δέρμα σας μέχρι να βγείτε και πάλι στην παραλία.

Αποφύγετε τις αυστηρές δίαιτες γιατί αυτές επιδεινώνουν την κακή εμφάνιση του δέρματος αφού με την απότομη απώλεια υγρών παρατηρείται έντονη χαλάρωση του δέρματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέστε στη διατροφή σας τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Ε, όπως: ωμά αμύγδαλα, ελαιόλαδο, αβοκάντο.

Τρόφιμα πλούσια σε ω-3 λιπαρά όπως τόνος, σολομός, καρύδια, λιναρόσπορος, είναι ευεργετικά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας..

Τρώτε αυγά! Πλούσια σε λεκιθίνη και πρωτεΐνη, διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και νεανικό.

Επιλέξτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν κάλιο , το οποίο βοηθάει στην απομάκρυνση των περιττών υγρών και στην μείωση των κατακρατήσεων που παρατηρούνται στις περιοχές με κυτταρίτιδα.

Πίνετε άφθονο νερό και πράσινο τσάι καθώς η ενυδάτωση είναι σημείο – κλειδί στην υγιή εμφάνιση του δέρματος και στην μείωση εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Μειώστε το αλάτι που προσθέτετε κατά το μαγείρεμα, αλλά και τρόφιμα με ‘κρυμμένο’ αλάτι όπως τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα, τα αλλαντικά, λουκάνικα, καπνιστά τυριά, παστά, τουρσί, και ποικίλα αρτοσκευάσματα.

Διακόψτε το κάπνισμα. Το τσιγάρο εμποδίζει την σωστή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η εμφάνιση κυτταρίτιδας και το πρόβλημα να γίνεται πιο έντονο!

Γυμναστείτε! Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για μείωση του σωματικού λίπους και καλύτερη εμφάνιση δέρματος. Το γρήγορο περπάτημα, το κολύμπι και ο χορός είναι οι καλύτερες μορφές άσκησης για να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα!

Πηγή: govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης