Το ακτινίδιο, πέρα από την ιδιαίτερη γεύση του, έχει καταστεί δημοφιλές φρούτο και λόγω της ικανότητας να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη δυσκοιλιότητα. Η πλούσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ευθύνεται για τα οφέλη που παρέχει το ακτινίδιο στη βέλτιστη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ωστόσο, η διατροφική αξία του φρούτου δεν σταματά εδώ.

Πλούσιο σε βιταμίνες και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, στην προώθηση υγιούς εγκυμοσύνης κ.α. Ως εκ τούτου, η τακτική κατανάλωση ως μέρος υγιεινής διατροφής μόνο ευεργετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ακτινίδιο ή αλλιώς το κινεζικό φραγκοστάφυλο είναι ένας εύγευστος καρπός σε σμαραγδί απόχρωση με μαύρους σπόρους στο εσωτερικό του. Το φυτό ευδοκιμεί στην κοιλάδα Chang Kiang της Κίνας, από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Το υψηλό διατροφικό προφίλ και η γλυκόξινη γεύση του οδήγησαν τους Κινέζους στην εμπορική καλλιέργεια και εξαγωγή του. Με πρώτη τη Νέα Ζηλανδία και έπειτα την Ινδία, σιγά σιγά το ακτινίδιο εξαπλώθηκε στις υπόλοιπες χώρες, φτάνοντας μέχρι την Ευρώπη και φυσικά έως τη χώρα μας. Σήμερα, τα ακτινίδια καλλιεργούνται σε κάθε γωνιά της Γης και χαρίζουν απλόχερα νοστιμιά και πλούσια διατροφικά οφέλη.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης