Τα αποξηραμένα φρούτα καταναλώνονται σε αρκετά μεγάλες ποσότητες παγκοσμίως με τους χουρμάδες να κατέχουν την πρώτη θέση στην κατανάλωση και τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα σύκα να ακολουθούν.

Τα αποξηραμένα φρούτα αποτελούν εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών. Συγκεκριμένα είναι πλούσια σε υδατάνθρακες καθώς περιέχουν 68-80γρ. υδατανθράκων/100γρ. φρούτων και φτωχά σε λίπος καθώς περιέχουν 0,3-1γρ. λιπαρών/100γρ. φρούτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ΄ όλα αυτά τα περισσότερα από αυτά, εκτός από πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και γεύση, είναι αρκετά πλούσια και σε θερμίδες, συγκριτικά με τη φρέσκια τους εκδοχή.

Ποια είναι αυτά; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά που κυκλοφορούν σε ζαχαρωμένη μορφή ή, με άλλα λόγια, είναι καλυμμένα με ζάχαρη, όπως οι φέτες αποξηραμένου ανανά, μάνγκο, μήλου, παπάγιας, φράουλας καλύτερα να τα προτιμήσετε αποκλειστικά στη φρέσκια τους μορφή.

Επιπλέον καλό είναι να αποφεύγετε τα τσιπς μπανάνας αφού είναι τηγανισμένα σε αμφιβόλου ποιότητας λάδια, αλλά και τα μούρα και βατόμουρα (κράνμπερις), αφού έχουν -εσωτερικά- προσθήκη ζάχαρης προκειμένου να αντισταθμίσει την όξινη τους γεύση (με άλλα λόγια, καλύτερα να προτιμήσετε ένα κανονικό γλυκό).

Πηγή: govastileto.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης