Γράφει η Μαρία Τοτόλου Διαιτολόγος Διατροφολόγος

 Συχνά οι λέξεις δουλειά και χαλάρωση δεν βρίσκονται στην ίδια πρόταση. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούν. Αν έχετε κουραστεί από τις συγκοινωνίες και την κίνηση στο δρόμο προτιμήστε να μην ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένταση. Περπατήστε μέχρι τη δουλειά εφόσον η απόσταση δεν είναι μεγάλη ή δοκιμάστε να παρκάρετε λίγο πιο μακριά έτσι ώστε να περπατήσετε. Το περπάτημα είναι μια μορφή αερόβιας άσκησης, αυξάνει τη δραστηριότητα σας, επιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στη διατήρηση ή τη μείωση του βάρους σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Παράλληλα βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Το περπάτημα μειώνει το άγχος, μέσω της έκκρισης ενδορφινών , κάτι θα σας κάνει να ξεκινήσετε την ημέρα σας νιώθοντας ευεξία, χαλάρωση αλλά και τόνωση. Η χαλάρωση επιδρά στο σώμα όσο στο μυαλό και το πνεύμα.

Είναι πολύ εύκολο να ξεχαστείτε μέσα σε όλες αυτές τις υποχρεώσεις όμως υπενθυμίστε στον εαυτό σας να κάνει ένα διάλλειμα για 15-20 λεπτά. Σηκωθείτε από την καρέκλα σας να ξεμουδιάσει λίγο το μυαλό και το σώμα σας και περπατήστε. Έτσι, θα ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος. Πάρτε λίγες βαθιές ανάσες και χαλαρώστε για λίγα δευτερόλεπτα. Έχοντας χαλαρώσει, μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας όχι μπροστά στον υπολογιστή ή στο «πόδι» αλλά σε ένα ήσυχο μέρος, μασώντας αργά και απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά. Έτσι θα δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να ευχαριστηθεί το φαγητό, αλλά και στο στομάχι σας να προλάβει να σας πει ότι χορτάσατε. Επιπλέον, η διαδικασία της πέψης θα είναι πιο εύκολη.

Φρόντισε τον οργανισμό σας και τη διατροφή σας στη δουλειά για να είναι η απόδοση σας καλύτερη. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν μια ισορροπημένη διατροφή, είναι ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και αποδίδουν καλύτερα στις εργασίες της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σας συμβουλεύω, λοιπόν να ακολουθήσετε αυτή τη πρόταση, και βάζοντας και εσείς τις λέξεις «χαλάρωση» και «δουλειά» μαζί, περάστε την ημέρα σας!

Κάπως έτσι λοιπόν, περάστε την ημέρα σας με περισσότερη όρεξη και καλύτερη διάθεση διαπιστώνοντας και μόνοι σας τελικά, ότι οι λέξεις χαλάρωση και δουλειά χωράνε στην ίδια πρόταση.

 Σε συνεργασία με το diatrofi.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης