Γράφει η Ιουλία Χαριστού Διαιτολόγος Διατροφολόγος

O μεταβολισμός είναι το ποσό της ενέργειας που απαιτεί το σώμα για να λειτουργήσει σωστά. Όσο ταχύτερος είναι, τόσες περισσότερες θερμίδες καίτε, και αυτό σας βοηθά να χάσετε βάρος. Θέλετε να μάθετε πώς να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 1 – Το πρωινό είναι υψίστης σημασίας, διότι αν το παραλείψετε το σώμα ξοδεύει περισσότερες από δώδεκα ώρες χωρίς τροφή και έτσι ο εγκέφαλος παίρνει το μήνυμα ότι τα τρόφιμα δεν είναι διαθέσιμα. Επομένως, ένας μηχανισμός άμυνας του είναι να επιβραδύνει το μεταβολισμό, ο οποίος μειώνει την ποσότητα των θερμίδων που καίγονται.

 2 – Πάρετε τουλάχιστον πέντε γεύματα την ημέρα. Η διαδικασία της πέψης δαπανά πολλές θερμίδες γιατί πρέπει να λειτουργήσουν το πάγκρεας, το συκώτι και το στομάχι. Μην ξεχνάτε ότι τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι χαμηλά σε λιπαρά, πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

 3 – Επιλέξτε τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης και μειώστε την πρόσληψη λίπους για να διεγείρουν το μεταβολισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 4 – Να έχετε σωματική δραστηριότητα, να πάτε για έναν περίπατο, τρέξιμο, κολύμπι, κλπ.., η άσκηση σας κρατά σε κίνηση και σας βοηθάει να χάσετε βάρος.

 5 – Να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως τα ολόκληρα φρούτα, τα δημητριακά και τα λαχανικά.

 6 – Καταναλώστε μια μέρα πάνω από 1200 θερμίδες, δεδομένου ότι λιγότερες από τις βασικές θερμίδες δεν είναι αρκετές για να κρατήσουν το μεταβολισμό αυξημένο ώστε να κάνει τις καύσεις που χρειάζεται.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης