Οι περισσότεροι άνθρωποι που αθλούνται, δεν το κάνουν μόνο για λόγους υγείας, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό γυμνάζεται για να χάσει βάρος.

Αν βρίσκεσαι κι εσύ σ’ αυτή τη θέση θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ένα μόνο πράγμα χρειάζεται και αυτό είναι η πειθαρχία. Πρέπει να είσαι σωστή και πιστή στο διατροφικό σου πρόγραμμα και συνεπής με τις προπονήσεις σου για να αυξήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο τις καύσεις, να χτίσεις το επιθυμητό μυϊκό σύστημα και να περιορίσεις το λίπος στο σώμα σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς είναι πιο εύκολο απ’ όσο ακούγεται, αν ακούσεις τις συμβουλές των διαιτολόγων και των προπονητών και ακολουθήσεις τις παρακάτω απλές τακτικές:

1. Κάνε εξάσκηση στο αργό μάσημα της τροφής. Σιγά-σιγά θα καταφέρεις να σου γίνει συνήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Απόφυγε να τρως απ’ έξω και προτίμησε να μαγειρεύεις ώστε να ελέγχεις τα υλικά και τις ποσότητες.

3. Τρώγε μικρά και τακτικά γεύματα για να διατηρείς σε λειτουργία τον μεταβολισμό σου.

4. Βάλε τα φρούτα και τα λαχανικά στη ζωή σου και σε κάθε γεύμα ή σνακ.

5. Μέτρα τις θερμίδες που παίρνεις (τουλάχιστον για αρχή).

6. Γίνε φίλη με τις φυτικές ίνες για να νιώθεις πλήρης για περισσότερες ώρες. Βάλε σαν στόχο να καταναλώνεις 25gr / μέρα.

7. Δώσε σημασία στις πραγματικές ανάγκες του οργανισμού σου. Πριν τρέξεις να φας το snack, αναρωτήσου αν πεινάς πραγματικά.

8. Προσοχή στις κρυμμένες θερμίδες στις σως και τα συνοδευτικά ντιπς. Το γιαούρτι είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

9. Βάλε ένα όριο στις διατροφικές επιβραβεύσεις σου, διατηρώντας τις θερμίδες σε λογικά επίπεδα. Ανάλογα με το ρυθμό προπόνησης, ένα επιδόρπιο από 200 μέχρι 400 θερμίδες, είναι ok.

10. Προτίμησε ένα πλήρες γεύμα που αποτελείται από πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και κάτι φρέσκο (φρούτα, λαχανικά).

11. Γιόρτασε, αλλά με μέτρο! Φάε ένα μικρό κομμάτι τούρτα και μην πέφτεις με τα μούτρα στο φαγητό. Δεν ωφελεί σε τίποτα το να προσπαθείς να «αποταμιεύσεις» θερμίδες από την υπόλοιπη μέρα. Το κόλπο εδώ, είναι να τρως κανονικά τα γεύματά σου, ώστε να μην πας πεινασμένη στο τραπέζι.

12. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους, για να μην απογοητεύεσαι και χάσεις τελικά το κίνητρό σου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης