Γιατί το σκοινάκι είναι και φαίνεται η κορυφαία προπόνηση για μποξέρ, δρομείς και όσους θέλουν να χάσουν κιλά; Πόσα ξεχωριστά πλεονεκτήματα μπορεί να προσθέσει στη ζωή και την προπόνησή μας;

Τα δώρα του χαρίζει το σχοινάκι στους μποξέρ

Το σχοινάκι ενισχύει στους μποξέρ πάρα πολλά χρήσιμα χαρίσματα που οφείλουν να έχουν ως αθλητές. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκρηκτικότητα.
Συντονισμός κινήσεων.
Συντονισμός ματιού χεριού.
Εκρηκτικότητα στα πόδια, εξαιρετικά χρήσιμο για τζαμπ με βήμα (μπάσιμο) και αποφυγές.
Αντοχή.
Πολή καλή εκγύμναση κορμού, απαραίτητη για εσκίπ και αποφυγές.
Ευκινησία.
Ενδυνάμωση-γρήγορη κίνηση καρπού.

Αυτά τα χαρακτηριστικά ισχύουν και στους δρομείς με κάποια επιπλέον:

Αποτελεί πολύ καλό cross training.
Αποτελεί καλή άσκηση έντασης μετά από τραυματισμό (όταν αρχίσετε να ανεβάζετε ρυθμούς), με λιγότερη καταπόνηση από το jogging ή τα σπριντ.
Αποκτάς ελαφρύτερο πάτημα στο τρέξιμο, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια!

Επιλέγοντας

Μπορείτε να πάρετε το πιο ελαφρύ Speedrope και μετά ένα με βάρος ή δερμάτινο σκοινάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Speedrope έχει το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεστε ιδιαίτερη τεχνική για να κάνετε το σχοινάκι να πάει γρήγορα. Στο σχοινάκι με βάρος ή το δερμάτινο θα πρέπει να έχετε αποκτήσει καλύτερη τεχνική για να καταφέρετε τα αντίστοιχα αποτελέσματα στην ταχύτητα. Κυρίως να δουλεύετε λιγότερο τα χέρια και περισσότερο τον καρπό. Για να δουλέψετε σωστά τα χέρια δε πρέπει να μετακινούνται από το ύψος της λεκάνης. Το μήκος τους είναι από 2,5 μέχρι 3 μέτρα, ανάλογα το ύψος του αθλητή.

Τερέν και παπούτσια

Το έδαφος στο οποίο θα δουλέψετε, οφείλει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αντικραδασμικό για τους αστράγαλούς σας και τον αχίλλειο τένοντα. Οπότε, από την εξίσωση βγαίνουν:

Το τσιμέντο.
Το παρκέ.
Το πλακάκι.
Τα παπούτσια πυγμαχίας.
Προτιμήστε

Γκαζόν.
Ταρτάν.
Με αθλητικά παπούτσια.
Ρινγκ.

Αρχίστε με μικρά αλματάκια του μισού λεπτού και αργότερα κάθε δεύτερο μικρό αλματάκι αρχίστε να προσθέτετε και ένα ψηλό άλμα. Προχωρήστε σε σετάκια των 2 και 3 λεπτών. Οι θερμίδες τις οποίες θα κάψετε με το σκοινάκι είναι περίπου 400 το μισάωρο, οπότε αποτελεί και πολύ καλή άσκηση για αδυνάτισμα εκτός από καλή άσκηση φυσικής κατάστασης.

Σχετικό πρόγραμμα με 50 ασκήσεις για σκοινάκι!

Πηγή: wefit

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης