Η γιόγκα Nidra έχει αποδειχτεί μέσω ερευνών πως συμβάλλει στη διαχείριση του στρες, στη βελτίωση της μνήμης, στην αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων, ξυπνά τη δημιουργικότητα, ενώ συμμετέχει στην αντιμετώπιση ψυχολογικών διαταραχών και ψυχοσωματικών ασθενειών. Δεν χρειάζεται να είσαι γιόγκι ή να έχεις εμπειρία από γιόγκα αφού η yoga nidra είναι για όλους!

Γιόγκα Nidra σημαίνει “συνειδητός ύπνος” και το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα χαλάκι γιόγκα για να ξαπλώσεις και ένας δάσκαλος για να σε καθοδηγήσει στη διαλογιστική πρακτική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι είναι η yoga nidra;

Πρόκειται για μια πολύ βαθιά και δυνατή πρακτική διαλογισμού και μια από τις πιο εύκολες πρακτικές της γιόγκα. Καθώς χαλαρώνεις ξαπλωμένος αναπαυτικά στη Savasana, ο δάσκαλος σε καθοδηγεί σε μια συνειδητή, βαθιά χαλάρωση του σώματος, του νου και της ψυχής. Μέσω αυτής της πρακτικής, καλλιεργείς την εσωτερική σου επίγνωση. Αυξάνεται η εσωτερική σου ευαισθητοποίηση και συγκέντρωση και παράλληλα νιώθεις μια αίσθηση ολοκλήρωσης και πληρότητας. Αν και η yoga Nidra αποκαλείται και «γιόγκικος ύπνος», κατά τη διάρκεια της πρακτικής της, έχεις πλήρη συνείδηση του τι συμβαίνει γύρω σου.

Ποια είναι τα οφέλη της yoga Nidra; Συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης