Το γαλακτικό οξύ ίσως είναι, από πολλούς, η πιο παρεξηγημένη ουσία που παράγει το σώμα μας κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης! Eίναι αυτή η αίσθηση του έντονου μυϊκού πόνου και ‘’καψίματος’’ που αισθανόμαστε στους μύες μας κατά τη διάρκεια μιας έντονης αθλητικής δραστηριότητας ή οποία έχει λανθασμένα δώσει στο γαλακτικό οξύ την έννοια του ‘’δηλητήριου’’ που τερματίζει τη λειτουργία των μυών και κάνει επώδυνη κάθε μυϊκή σύσπαση κατά τη διάρκεια της άσκησης!

  Αντιθέτως πολλές έρευνες παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια έχουν αποδείξει ότι το γαλακτικό οξύ είναι ένας δυνατός σύμμαχος στην προπόνησή μας που εφοδιάζει τους μύες μας με αποθέματα ενέργειας και μας βοηθάει να διατηρούμε για περισσότερη ώρα την παραγωγή μυϊκού έργου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα λοιπόν είναι … πώς μπορεί το σώμα μας να χρησιμοποιήσει το γαλακτικό οξύ ως μέσο παραγωγής ενέργειας κι όχι ως μέσο καταβολισμού των μυών μας!

Η απάντηση είναι απλή! Αν βελτιώσουμε την ικανότητα του οργανισμού μας να καταναλώνει γρήγορα το γαλακτικό οξύ που παράγεται χωρίς αυτό να συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες στο σώμα μας … έχουμε κερδίσει το παιχνίδι!

To ΒΟDYPUMP της LESMILLS είναι ένα αναερόβιο πρόγραμμα προπόνησης με ελεύθερα βάρη κι επιλογή κιλών ανάλογα με το επίπεδο των ασκούμενων που χρησιμοποιεί τις καλύτερες ασκήσεις του fitness παγκοσμίως όπως squat, πιέσεις πάγκου , κωπηλατικές , κάμψεις δικεφάλων , προβολές κ.α για ενδυνάμωση και τόνωση ολόκληρου του σώματος σε μόλις 55 λεπτά προπόνησης!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πώς βοηθάει λοιπόν το BODYPUMP τον οργανισμό μας να διαχειρίζεται καλύτερα τις ποσότητες γαλακτικού οξέως που παράγονται στους μύες μας?

Διαβάστε τη συνέχεια στο lesmills.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης