του Κώστα Βέττου αθλητή κολύμβησης – Life Coach

Η καθημερινότητα για άλλους περισσότερο για άλλους λιγότερο, εμπεριέχει άγχος και πίεση. Το αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να πέφτει η ψυχολογία μας με ότι συνεπάγεται αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    Στη προσπάθεια αλλαγής της κατάστασης αυτής, ένας από τους αποδοτικότερους τρόπους είναι η άθληση. Ακόμη περισσότερο δε, όταν είναι μέσω της κολύμβησης.

    Έχοντας χρόνια επιλέξει την κολύμβηση σαν άθληση μου και ως μέσο βελτίωσης της ψυχολογίας μου, μπορώ να παραθέσω τα εξής:


1)     
Το περιβάλλον του νερού, είναι το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει τη δυνατότητα να γυμνάσεις όλο σου το σώμα καθώς και όλους τους ενεργειακούς μηχανισμούς(αερόβιο, αναερόβιο κλπ).

2)      Η συγκεκριμένη μονόωρη, 
δίωρη αλλαγή του περιβάλλοντος μπορεί να σου προσφέρει το μοναδικό συνδυασμό της ηχητικής μόνωσης, με την ξεκούραση της όρασης, λόγω των χρωμάτων νερού και πισίνας. Εκεί υπάρχει η ανεκτίμητη δυνατότητα να αδειάσεις πραγματικά τη σκέψη σου ή να επιλέξεις μια άμεση και αγνή συνομιλία με τον εαυτό σου.

    Όλα τα παραπάνω παίρνουν προστιθέμενη αξία όταν μπορούν να επιβεβαιωθούν απο τον αθλητή της εθνικής μας ομάδας κολύμβησης Μαρκόζη Κωνσταντίνο  ο οποίος προσθέτει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« για μένα η κολύμβηση αποτελεί αναγκαίο κομμάτι της καθημερινότητας μου. Χωρίς αυτού του είδους την αποσυμπίεση, δυσκολεύομαι ιδιαίτερα»

Και συμπληρώνει:

«έχοντας σχεδόν όλα τα κολυμβητικά μου χρόνια σε ανοιχτό κολυμβητήριο, δε θα άλλαζα με τίποτα την αίσθηση της άμεσης επαφής του σώματος με τον ήλιο ενώ είμαι στο νερό. Η ψυχολογία μου ανεβαίνει κατακόρυφα από τα πρώτα λεπτά»

     Συνοψίζοντας, η κολύμβηση μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την ανάταση της ψυχολογίας μας, πόσο μάλλον αν τη δούμε από ακόμη μια οπτική γωνία. Αυτή του προάγγελου του καλοκαιριού, που κατά γενική ομολογία, φέτος μας έχει λείψει ιδιαίτερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης