Εάν είσαι της σχολής “ή μια ώρα άσκηση ή καθόλου” μάθε αυτό: πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι αν τρέχεις για 1 λεπτό την ημέρα θα ενισχύσεις τα οστά σου. Έτσι, εάν η έλλειψη χρόνου είναι η δικαιολογία σου για να μην κάνεις (καμία) προπόνηση, ετοιμάσου να φορέσεις τα αθλητικά σου παπούτσια. Ο χρόνος σου μετράει από τώρα!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Exeter και του Πανεπιστημίου του Leicester διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έκαναν σύντομες εκρήξεις υψηλής έντασης και ασκήσεις ενδυνάμωσης για μόλις 60 έως 120 δευτερόλεπτα την ημέρα είχαν 4% καλύτερη υγεία των οστών από τις γυναίκες που ασκούνταν λιγότερο από ένα λεπτό. Και οι γυναίκες που ασκούνταν για περισσότερα από δύο λεπτά είχαν 6% καλύτερη υγεία των οστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1 λεπτό άσκησης την ημέρα: Πού σε βοηθά;
Η υγεία των οστών είναι πολύ σημαντική, ειδικά για τις γυναίκες. Η οστεοπόρωση είναι η κύρια αιτία καταγμάτων του ισχίου, της πλάτης και του καρπού καθώς γερνάμε. Οι γυναίκες, καθώς μεγαλώνουν και πλησιάζουν στην εμμηνόπαυση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, το ίδιο όμως και οι άνδρες κινδυνεύουν καθώς γερνούν. Όσο πιο υγιή είναι τα οστά σου όσο είσαι νέος τόσο καλύτερα θα αντέξουν τις επιπτώσεις της γήρανσης και θα αντισταθούν καλύτερα στο να γίνουν αδύναμα και εύθραυστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης