Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Appetite» από επιστήμονες του Πανεπιστημίου Lund της Σουηδίας, το σπανάκι πρέπει να αποτελεί μέρος οποιασδήποτε δίαιτας ή ισορροπημένης διατροφής.

Μπορεί να μειώσει κατά σχεδόν 95% τη λαχτάρα για γλυκά και να αυξήσει την απώλεια βάρους κατά 43%. Αυτό συμβαίνει διότι το σπανάκι επιβραδύνει τη διαδικασία της πέψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οφέλη που έχει το σπανάκι στο αδυνάτισμα αποδίδονται στα θυλακοειδή του – ένας είδος μεμβρανωδών σχηματισμών που βρίσκονται μέσα στους χλωροπλάστες των φυτών και φέρουν τις πρωτεΐνες που συμμετέχουν στη φωτοσύνθεση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης