του Τόνι Νζείμ Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Το μπρόκολο είναι μέλος της οικογένειας των Σταυρανθών (Κραµβοειδή) λαχανικών. Επειδή το λαχανικό αυτό αποτελείται από πολλά τμήματα παρέχει ποικιλία γεύσεων. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η έντονη μυρωδιά που αναδύεται όταν μαγειρεύεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γεύση του μπρόκολου είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ λάχανου και κουνουπιδιού. Τομπρόκολο παρέχει λίγες θερμίδες (τα 85 γρ. μπρόκολο έχουν 28 Kcal).

Ιστορία του μπρόκολου

Το μπρόκολο έχει τις ρίζες του στην Ιταλία. Broccolo στα ιταλικά ονομασία σημαίνει «λάχανο βλαστάρι». Στους αρχαίους ρωμαϊκούς χρόνους, εξελίχθηκε από το άγριο λάχανο, ένα φυτό που έμοιαζε τότε περισσότερο με λάχανο παρά με μπρόκολο. Εξαπλώθηκε στην Εγγύς Ανατολή, όπου εκτιμήθηκε για τα βρώσιμα κεφάλια και κοτσάνια του και στη συνέχεια επανήλθε στην Ιταλία, όπου καλλιεργήθηκε περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μπρόκολο εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες την εποχή της αποικιοκρατίας, που διαδόθηκε από τους Ιταλούς μετανάστες που έφεραν μαζί τους αυτό το σπουδαίο λαχανικό στο Νέο Κόσμο. Οι Η.Π.Α έχουν τη μεγαλύτερη παραγωγή στον κόσμο και ακολουθούν η Ιταλία, όπου είναι ιδιαίτερα αγαπητό και η Ισπανία.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε πολύ η καλλιέργεια αφού αυξήθηκε και η ζήτηση.

Διαβάστε τη συνέχεια με τα οφέλη για την υγεία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης