Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Internal Medicine από ερευνητές του Zhejiang University, στην Κίνα, συμπεραίνει ότι η κατανάλωση ψαριών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μακράς αλύσου σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, αρκεί να μην είναι τηγανητά.

Στη μελέτη, 240.729 άνδρες και 180.580 γυναίκες παρακολουθήθηκαν για 16 χρόνια εκ των οποίων 54.230 άνδρες και 30.882 γυναίκες πέθαναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα υψηλότερα λιπαρά οξέα ψαριών και μακράς αλυσίδας ωμέγα-3 συνδέθηκαν σημαντικά με χαμηλότερη συνολική θνησιμότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης