Στο μέλλον οι συσκευασίες τροφίμων θα μας προειδοποιούν για το πόση άσκηση είναι απαραίτητη προκειμένου να κάψουμε τις θερμίδες ενός προϊόντος.

Τι θα έλεγες, εάν στα πατατάκια που μόλις αγόρασες υπήρχε η επισήμανση ότι χρειάζονται 30 λεπτά περπάτημα για να κάψεις 170 θερμίδες (δηλαδή σχεδόν 12 πατατάκια μόλις), αλλιώς θα τα αποθηκεύσεις ως λίπος; Οι ερευνητές βρήκαν τη λύση και τώρα μένει απλώς οι εταιρείες διατροφής να την κάνουν πράξη. Οι συσκευασίες τροφίμων οφείλουν να δείχνουν πόση ώρα θα πρέπει να αφιερώσεις στην άσκηση για να κάψεις τις θερμίδες που περιέχονται στο προϊόν, υποστηρίζουν ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με δημοσίευση του BBC news.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμώντας ότι χρειάζονται τέσσερις ώρες περπάτημα για να κάψεις τις θερμίδες μιας πίτσας ή 22 λεπτά τρέξιμο για να κάψεις μία μπάρα σοκολάτας, αυτό μπορεί να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε το ενεργειακό κόστος των τροφίμων, λένε οι ειδικοί.

Η αναφορά στις ετικέτες των συσκευασιών μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να απολαύσουν λιγότερη ποσότητα από τις τροφές, σύμφωνα με μελέτες. Ο στόχος είναι να «ενθαρρυνθούν» υγιεινές διατροφικές συνήθειες για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Loughborough, οι οποίοι εξέτασαν 14 μελέτες, αυτός ο τύπος σήμανσης θα μπορούσε να μειώσει περίπου 200 θερμίδες από τη μέση ημερήσια πρόσληψη ενός ατόμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάβασε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης