Οι διακοπές του Πάσχα αποτελούν παρελθόν, το ίδιο και ο χειμώνας κατά τη διάρκεια του οποίου βάλατε κάποια περιττά κιλά! Με το καλοκαίρι να βρίσκεται πλέον “προ των πυλών”, ο χρόνος που σας απομένει για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά και να βελτιώσετε την εμφάνισή σας είναι σημαντικά περιορισμένος…. όχι όμως και οι πιθανότητες να τα καταφέρετε.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που θα σας φέρει πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να πείσετε τον εαυτό σας ότι μπορείτε να τα καταφέρετε και να πραγματοποιήσετε κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, σε καθημερινή βάση, που θα βασίζεται συνδυασμό γυμναστικής και ισορροπημένης διατροφής είναι τα ουσιαστικής σημασίας χαρακτηριστικά στα οποία πρέπει να επικεντρωθείτε.

Προγραμματίστε τακτικές επισκέψεις στο γυμναστήριο επιλέγοντας το δικό σας αγαπημένο τρόπο εκγύμνασης

Είναι στην ευχέρεια σας να επιλέξετε το είδος γυμναστικής που σας εκφράζει ώστε να μη νιώσετε ποτέ ότι βαριέστε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι επίσης πολύ σημαντικό το πρόγραμμα σωματικής άσκησης που έχετε επιλέξει, να σας τραβά το ενδιαφέρον ώστε να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Ξεκινήστε με αερόβια άσκηση χτίζοντας παράλληλα τη μυϊκή σας μάζα. Στη συνέχεια θα αρχίσετε να καίτε παραπάνω θερμίδες, κάτι που ευνοεί το μεταβολισμό και οδηγεί σε κάψιμο λίπους και χάσιμο κιλών πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Φροντίστε το σώμα σας και αυτό θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο ανταμείβοντας σας

Αποφύγετε τις λιπαρές τροφές από το διαιτολόγιό σας και καταναλώστε άφθονο νερό.

Η ισορροπημένη διατροφή είναι θεμελιώδους σημασίας. Οι εξοντωτικές δίαιτες και η παράλειψη γευμάτων δεν αποτελούν ορθές πρακτικές αλλά αντίθετα μπορεί να αποδειχθούν επιβλαβείς για την υγεία σας.

Η πλούσια σε φρούτα και λαχανικά διατροφή είναι αποδεδειγμένα ο καλύτερός σας «σύμμαχος» για την απώλεια βάρους.

Εμπλουτίστε τα καθημερινά σας γεύματα με λαχανικά, όπως μπρόκολο και κουνουπίδι, φρούτα, όπως ακτινίδιο και αβοκάντο, και φυσικά κάθε είδους όσπρια.

Επιπλέον, εντάξτε στη διατροφή σας τους ξηρούς καρπούς και τα ψάρια, και εξαλείψτε όσο το δυνατόν από αυτή, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Σε περίπτωση που δυσκολεύεστε και δεν ξέρετε πως να “φτιάξετε” τη διατροφή σας, η MyNutri θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το άγχος του καθημερινού μαγειρέματος και με τη βοήθεια διατροφολόγων θα διώξετε τα περιττά κιλά εύκολα και αποτελεσματικά μέσα σε λίγες μέρες!

Καταγράψτε την πρόοδο σας

Ένα ποσοτικό μέτρο παρακολούθησης της προόδου σας, στην προσπάθεια να μειώσετε το βάρος σας είναι η τήρηση ημερολογίου.

Καταγράψτε κάθε ενέργεια που στοχεύει στην απόκτηση καλλίγραμμου σώματος και ευεξίας, σημειώνοντας πόσες θερμίδες καταναλώνετε σε ημερησίως αλλά και πόσο βάρος καταφέρατε να χάσετε σε εβδομαδιαία βάση.

Με αυτόν τον τρόπο θα αναγνωρίσετε το συνδυασμό άσκησης και διατροφής που είναι πιο αποδοτικός για το δικό σας σώμα, θα έχετε πάντοτε εικόνα για την πρόοδο σας και το σημαντικότερο …. το οπτικό αποτέλεσμα/το αποτέλεσμα στον καθρέφτη θα είναι το καλύτερο κίνητρο για να μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο που θέσατε αρχικά.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από το να βλέπετε στο τέλος της εβδομάδας μικρά αλλά απτά αποτελέσματα.

Εγκαταλείψετε τις δικαιολογίες που και ξεκινήστε όσο το δυνατόν πιο άμεσα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης