Το καλοκαίρι ιδρώνουμε περισσότερο. Η αυξημένη εφίδρωση έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια νερού, με ενδεχόμενη διαταραχή της ισορροπίας των υγρών του δέρματος και των κάτω από το δέρμα στοιβάδων. Αυτό προκαλεί αφυδάτωσή του, κακή όψη του και μεγαλύτερη ευαισθησία στον ήλιο. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να αναπληρώνουμε τα χαμένα υγρά. Και πώς θα το καταφέρουμε αυτό;

 Μέσα από την κατανάλωση νερού, χυμών φρούτων και λαχανικών, αλλά και ολόκληρων φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τα οποία περιέχουν τόσο σημαντικά ποσά νερού, όσο και τα απαραίτητα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν να αναπληρώσουμε τις όποιες απώλειες. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μελέτες δείχνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών μας σε υγρά, μέταλλα και βιταμίνες είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, ιδιαιτέρως υπό τη μορφή χυμών.
Οι χυμοί αποτελούν μια εξαιρετική πηγή υγρών, ενώ παράλληλα η περιεκτικότητά τους σε υδατάνθρακες προμηθεύει τον οργανισμό μας ενέργεια για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινής μας σωματική και πνευματικής δραστηριότητας.

Για το λόγο αυτό η κατανάλωση ενός χυμού αποτελεί σημαντικότατο συστατικό ενός υγιεινού πρωινού, ώστε η μέρα να ξεκινήσει με υγεία και ζωντάνια, και όχι μόνο.

Παράλληλα, οι χυμοί περιέχουν μια σειρά σημαντικότατες βιταμίνες, με κυριότερες από αυτές τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Ε, τη βιταμίνη Α, το β καροτένιο, το φιλικό οξύ, που βοηθούν τη βέλτιστη ανάπτυξη και δράση των διαφόρων συστημάτων του οργανισμού, όπως του ανοσοποιητικού, του νευρικού, του καρδιαγγειακού, προφυλάσσουν και βελτιώνουν την υγεία του δέρματος, των μαλλιών κ.α.
Ιδιαιτέρως όσον αφορά την αισθητική της επιδερμίδας φαίνεται ότι οι χυμοί φρούτων και λαχανικών διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης