Είσαι πολλές ώρες στο σπίτι, έχεις πολλά στο μυαλό σου και ξεχνιέσαι με το τσιμπολόγημα. Είναι ο πιο συνήθης τρόπος πρόσληψης βάρους και ο πιο δύσκολος, γιατί είναι θέμα ψυχολογίας.

Τι να κάνεις:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Περιόρισε τις επιλογές σου

Αν το να μετράς ποσότητες ή να σκέφτεσαι τι έχεις φάει ήδη δεν σε βοηθά, απλώς έχε λιγότερες επιλογές τροφίμων στο σπίτι. Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά μειώνοντας τις επιλογές μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις και την υπερφαγία. Ο λόγος; Οι πολλές επιλογές μπορεί να μειώσουν τη δύναμη της θέλησης. Αυτό σημαίνει να γεμίζεις το ψυγείο και την κουζίνα σου με τα βασικά τρόφιμα που μαγειρεύεις και τρως συνήθως.

2. Κάνε καλύτερες επιλογές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύξησε τα φρούτα στο τραπέζι της κουζίνας, φτιάχνοντας «πατατάκια» από τορτίγιες στον φούρνο και ντιπ με γιαούρτι. Προτίμησε για γλυκό μία κρέμα με ταχίνι κακάο, πάρε πολλά αγγούρια και καρότα, γιατί είναι από τα καλύτερα σνακ που μπορείς να τσιμπολογάς όλη μέρα, και βάλε τους ξηρούς καρπούς στην καθημερινή διατροφή σου, γιατί σε χορταίνουν ώστε να μη νιώθεις ανάγκη για τσιμπολόγημα.

3. Αύξησε την πρωτεΐνη σου

Αν βλέπεις ότι διαρκώς πεινάς πολύ μέσα στη μέρα, μάλλον δεν τρως αρκετή πρωτεΐνη. Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ έδειξε ότι τα άτομα που έκαναν διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνη ένιωθαν να πεινούν περισσότερο και τελικά έτρωγαν 12% περισσότερες θερμίδες μέσα στη μέρα, από όσους κατανάλωναν περισσότερο από αυτό το θρεπτικό συστατικό που χτίζει μυς. Αν αυτό το 12% δεν σου φαίνεται πολύ, σκέψου ότι οι ίδιοι ερευνητές επεσήμαναν ότι αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση βάρους κατά 1 κιλό τον μήνα!

Πηγή: govastileto

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης