Πάνω από το 5% των ενηλίκων στις δυτικές χώρες υποφέρουν από ημικρανία. Τα συμπτώματα, εκτός από πονοκέφαλο στο ένα μέρος του κεφαλιού, μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία και ευαισθησία στο φως. Συνήθως προκαλούνται από αιφνίδιες αλλαγές στις φυσικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στον εγκέφαλο.

Οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι στο 75% των πασχόντων από ημικρανία δεν υπάρχουν αναγνωρίσιμα ερεθίσματα που προκαλούν τα συμπτώματα. Μερικές από τις πιο κοινές αιτίες είναι άγχος, διακυμάνσεις των ορμονών, ξαφνική αλλαγή του καιρού, διαταραχές του ύπνου και ορισμένες τροφές. Μια άλλη αιτία μπορεί να είναι ορισμένες μυρωδιές που προέρχονται από αρώματα ή ακόμα και λαχανικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πρόσφατη μελέτη υποστηρίζει ότι περισσότερο από το 50% των πασχόντων από ημικρανία είναι ευαίσθητοι σε συγκεκριμένες οσμές, κάτι που αποκαλείται οσμοφοβία. Κρεμμύδια, προϊόντα καθαρισμού, και αποσμητικά χώρου, μπορούν να «επιτεθούν» και να προκαλέσουν τρομερούς πονοκεφάλους. Εκτός από πονοκεφάλους, οι μυρωδιές μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στα συναισθήματα, καθώς οι περιοχές του εγκεφάλου που αφορούν μυρωδιά και συναίσθημα είναι στενά συνδεδεμένες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης