του Ανδρέα Ζουρδού Διαιτολόγος Διατροφολόγος 

Η μετφορμίνη είναι ένα αντιδιαβητικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του σακχάρου του αίματος. Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Medicine and Science in Sports and Exercise συγκρίθηκαν δύο τύποι παρέμβασης: Ο πρώτος περιελάμβανε συνδυασμό διατροφής, άσκησης και ο δεύτερος διατροφή, άσκηση και μετφορμίνη. Η μελέτη έγινε με παχύσαρκους εφήβους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γυμναστική δεν ήταν πολλή, δεν έλιωναν κάθε μέρα στο γυμναστήριο, 30 λεπτά από 3 φορές την εβδομάδα. Ο τύπος της γυμναστικής ήταν αντιστάσεων (δηλαδή βάρη) και αερόβια. Ίσως το πιο σημαντικό είναι πως αυτή η προσπάθεια γινόταν για 6 μήνες. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως και οι δύο ομάδες είχαν θετικές επιδράσεις στην φυσική τους κατάσταση, έριξαν σωματικό λίπος σχεδόν κατά 9% ενώ βελτιώθηκαν και διάφοροι δείκτες υγείας. Καμία διαφορά δεν παρατηρήθηκε μεταξύ της ομάδας που έλαβε μετφορμίνη και της ομάδας που μόνο έκανε γυμναστική και διατροφή. Η μετφορμίνη ήταν τελείως περιττή.

Μείωση του λίπους κατά 9% σε έναν έφηβο με παχυσαρκία μπορεί να έχει ιδιαίτερα θετική επίδραση στην ψυχολογία του, ειδικότερα αυτοπεποίθησή του για το σώμα του, χώρια τις θετικές επιδράσεις που προκαλούν τα βάρη λόγω της αύξησης της μυικής μάζας. Αυτό ισχύει και για τα κορίτσια που βλέπουν προβληματικές περιοχές όπως τους γοφούς ή το άνω και πίσω μέρος του χεριού τους να είναι πιο γυμνασμένα. Και όλα αυτά με διατροφή και 3 μισάωρα γυμναστικής την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης