H ανακήρυξη του κορωνοϊού ως πανδημία από τον ΠΟΥ και η προτεραιότητά μας για την ασφάλεια όλων μας, μας οδηγεί φυσικά στο να μείνουμε στο σπίτι.

Ωστόσο ο περιορισμός στο σπίτι δεν είναι λόγος να εγκαταλείψουμε τις υγιεινές μας συνήθειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μην ξεφεύγετε από τον κανόνα 3-2

Προσπαθήστε να τηρείτε το πρόγραμμα σας, καταναλώνοντας 3 γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και 2 σνακ (κατά προτίμηση φρέσκα φρούτα), μέσα στην ημέρα. Επίσης, χρειάζεται να δώσετε προσοχή και στις μερίδες, τις οποίες θα προσαρμόζετε ανάλογα. Αν για παράδειγμα, το μεσημεριανό σας είναι πολύ φορτωμένο σε θερμίδες, προσπαθήστε το δείπνο να είναι πιο ελαφρύ π.χ. 1 χορτόσουπα ή 1 σαλάτα με αβγό.

Μειώστε το αλάτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη πρόσληψη αλατιού προκαλεί κατακράτηση υγρών. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να μειώσετε την κατανάλωση του. Για να δώσετε γεύση στα κρεατικά προσθέστε μυρωδικά και μπαχαρικά.

Ετοιμάστε υγιεινά γεύματα

Επιλέξτε απλές και υγιεινές συνταγές, με όσπρια, λαχανικά, προϊόντα ολικής άλεσης, λευκό κρέας και ψάρι και περιορίστε το κόκκινο κρέας και τα γλυκά σε 1 φορά την εβδομάδα.

Περιορίστε το delivery

Παραγγέλλοντας καθημερινά delivery δεν μπορείτε να ελέγξετε ούτε τις μερίδες ούτε τις θερμίδες που καταναλώνετε και τις οποίες, φυσικά, λόγω των συνθηκών δεν καίτε με τον ίδιο ρυθμό όπως πριν.

Μην αμελείτε τη γυμναστική

Στο YouTube θα βρείτε αρκετά βιντεάκια με ασκήσεις που δεν χρειάζονται γυμναστηριακό εξοπλισμό ή με τη χρήση αντικειμένων που έχετε ήδη στο σπίτι, όπως μία πετσέτα ή ένα φουλάρι.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης