Μια χούφτα μόνον από αυτούς ενισχύουν την αντοχή σου, βοηθούν στην αποκατάσταση, αυξάνουν τον όγκο σου και σου χαρίζουν υγεία! 

Για να χάσεις βάρος και να κάνεις αποκατάσταση: Αμύγδαλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αμύγδαλα θα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή των διαιτητικών τροφών. Οι άνθρωποι που κατανάλωναν μια μερίδα αμυγδάλων την ημέρα έχασαν περισσότερο λίπος στην κοιλιά και εμφάνισαν μεγαλύτερη μείωση της LDL (κακής) χοληστερόλης από εκείνους που κατανάλωναν καθημερινά muffin που περιείχε τον ίδιο αριθμό θερμίδων, σύμφωνα με μελέτη της Journal of the American Heart Association. Τα αμύγδαλα μπορεί να είναι μικρά, αλλά είναι δυνατά: μια μερίδα αμυγδάλων περιλαμβάνει πρωτεΐνες που βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και μειώνουν το αίσθημα της πείνας και φυτικές ίνες, καθώς και ακόρεστα λιπαρά που μειώνουν τις λιγούρες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συγκέντρωση: καρύδια

Τα καρύδια που μοιάζουν με μικρούς εγκεφάλους είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και μετάλλων. Μια χούφτα παρέχει περισσότερο από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης του α-λινολενικού οξέος (ALA), ενός φυτικού λιπαρού οξέος ωμέγα-3 που μπορεί να προστατεύσει τον εγκέφαλό σου αλλά και να αυξήσεις τη μυϊκή μάζα του σώματός σου. Η κατανάλωσή τους βελτιώνει τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών. Μόνο μια χούφτα καρύδια την ημέρα είναι αρκετή για να κάνει τη διαφορά!

 

Για αντοχή: Κάσιους

Εκτός από τα αμύγδαλα που περιέχουν πρωτεΐνη και είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση των αθλητών, τα κάσιους έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και ψευδάργυρο. Ο σίδηρος συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου στα κύτταρα, που προλαμβάνει την αναιμία, ενώ ο ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα και την καλή όραση. Επίσης, τα κάσιους είναι καλή πηγή μανγησίου, με 30 γραμμάρια να περιέχουν περίπου το 25% της ημερήσιας δόσης.

 

Οι top 3 ξηροί καρποί στα αγαπημένα σνακ του mynutri.gr!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης