Για να έχει μια προσπάθεια απώλειας βάρους το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να καταστρώσουμε το κατάλληλο διατροφικό πλάνο και να επιλέξουμε έξυπνα τους συμμάχους μας.

Δείτε ποιοι δεν πρέπει να λείπουν από τη λίστα με τους πολύτιμους υποστηρικτές της προσπάθειας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των κιλών βέβαια, ποικίλει με τους πιο τυχερούς να θέλουν να χάσουν π.χ. γύρω στα τρία με πέντε κιλά, ενώ για κάποιους άλλους ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι τριπλάσιος ή και πολλαπλάσιος.

Σε κάθε πρόγραμμα διατροφής ωστόσο ισχύει ένας χρυσός κανόνας: όποιος το έχει πραγματικά πάρει απόφαση, θα το πετύχει, αρκεί να ξέρει τι και πώς να τρώει με βάση τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής.

Για την αποτελεσματική διαχείριση του σωματικού βάρους πρέπει να μάθουμε να τρεφόμαστε σύμφωνα με τις αρχές της ισορροπημένης διατροφής η οποία κατά κύριο λόγο, ακολουθεί τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής με σεβασμό στις ποσότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος στη λίστα των συμμάχων μας στην προσπάθεια αδυνατίσματος είναι ο ειδικός που διαμορφώνει το πρόγραμμα απώλειας βάρους, μας βάζει σε πρόγραμμα, μας βοηθά να θέσουμε τους σωστούς στόχους, αλλά και να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές που θα μας βοηθήσουν να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Επόμενος στη λίστα είναι ο λεγόμενος fitness buddy μας, δηλαδή εκείνος ο φίλος που έχει τη διάθεση να μας παρακινήσει ώστε να αθληθούμε, να πάμε για τρέξιμο ή για ζωηρό περπάτημα μαζί.

Η βοήθειά του είναι πραγματικά ανεκτίμητη επειδή χωρίς την παρότρυνσή του το πιθανότερο είναι ότι θα αργήσουμε να βάλουμε την κίνηση στη ζωή μας και ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, χωρίς να συνδυάζεται με αυξημένη σωματική δραστηριότητα, έχει μικρότερες πιθανότητες επιτυχίας.

Η προσπάθεια για απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη και χρειάζεται επιμονή και αποφασιστικότητα για να φτάσουμε στο στόχο μας.

Πηγή: zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης