Βρισκόμαστε σε μια περίοδο του χρόνου όπου οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τις λοιμώξεις, τις ιώσεις τις μολύνσεις. Ο δικός μας σκοπός πρέπει να είναι πάνω από όλα η πρόληψη, η προφύλαξη και η προετοιμασία του οργανισμού μας, ώστε να μπορέσει να έχει την δύναμη να μην ασθενήσει, αλλά, ακόμα και αν συμβεί αυτό, να έχει τη δύναμη να παλέψει με τις μικρότερες συνέπειες και τη μικρότερη ταλαιπωρία για τον οργανισμό.

Δυστυχώς, ως συνήθως, ο άνθρωπος αφήνει την υγεία του στην τύχη, με την πρόληψη και την προφύλαξη να κάνουν την εμφάνιση τους μόνο όταν νοσήσουμε, όταν η ασθένεια μας χτυπήσει την πόρτα. Όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης, πατέρας της Ιατρικής (460-360 π.Χ):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υγεία δυστυχώς δεν εκτιμάται, μέχρι τη στιγμή που έρχεται η αρρώστια.

Η φύση διαθέτει την απόλυτη δύναμη κατά των μολύνσεων των ιών και πολλών παθήσεων και λοιμώξεων και προσφέρει ισχυρή αντιμετώπιση-τόνωση του οργανισμού μέσω των τροφών (φρούτων, λαχανικών κ.λπ.) του ανοσοποιητικού συστήματος και του συνόλου του οργανισμού, τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά.

Με τον όρο ανοσοποιητικό σύστημα εννοούμε όλες εκείνες τις άμυνες που διαθέτει ο οργανισμός μας απέναντι σε «εισβολείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

 

 

 

 

 

Φωτογραφία από τον χρήστη Engin Akyurt στο Pexels

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης