Μην ξεχνάτε στιγμή αυτά που ακούτε όλο το χρόνο για την προστασία του δέρματος από τον ήλιο, που κάποιες ώρες της ημέρας μπορεί να γίνει και ο μεγαλύτερος εχθρός.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πληθαίνουν  οι μελέτες που καταδεικνύουν ότι ορισμένα τρόφιμα μπορεί να βελτιώνουν την ενδογενή αντηλιακή προστασία του δέρματος. Τέτοια τρόφιμα είναι όσα περιέχουν χαλκό που διεγείρει την παραγωγή τόσο της μελανίνης όσο και της ελαστίνης, που βοηθούν το δέρμα να διατηρεί την ελαστικότητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλές πηγές χαλκού είναι τα στρείδια, το συκώτι, τα νεφρά και τα οστρακόδερμα. Άλλα τρόφιμα που περιέχουν χαλκό είναι τα δαμάσκηνα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα σκουροπράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι πατάτες και τα καρύδια.

Αντηλιακή δράση σύμφωνα με τους ειδικούς ασκούν και οι πολυφαινόλες, όπως η EGCG στο πράσινο τσάι, η ρεσβερατρόλη στα κόκκινα σταφύλια και το ελλαγικό οξύ στα μούρα που έχει και αντικαρκινική δράση.

Άλλα τρόφιμα κατάλληλα για βελτίωση της φυσικής αντηλιακής προστασίας του δέρματος  θεωρούνται  μεταξύ άλλων, οι τομάτες, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι, τα μούρα, τα σταφύλια, τα ρόδια, τα πορτοκάλια, τα ακτινίδια, τα γκρέιπφρουτ, τα λιπαρά ψάρια, ο λιναρόσπορος, τα καρύδια αλλά και ο καφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά ασκούν αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία προστατεύει το δέρμα από το ηλιακό έγκαυμα. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης