Ικανοποιείστε την ανάγκη για κάτι γλυκό και φροντίστε παράλληλα για την υγεία σας, καταναλώνοντας μαύρη σοκολάτα. Όσο και αν δεν το πιστεύετε η μαύρη σοκολάτα περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, ανάμεσα στα οποία είναι το κακάο όπου έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά και διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν στην πέψη.

Σύμφωνα με έρευνα, η μαύρη σοκολάτα περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες και φλαβανόλες από συγκεκριμένα φρούτα που εξετάστηκαν, όπως τα βατόμουρα και τα μούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπρόσθετα, η μαύρη σοκολάτα προσθέτει χρόνια στην ζωή σας, βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV και καταπολεμά άγχος και στρες.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως η συχνή κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει κατά 37% τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου και κατά 29% τον κίνδυνο να πάθει κάποιος εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να βάλετε την μαύρη σοκολάτα στην διατροφή σας:

Ενισχύει την μνήμη: Oι φλαβανόλες που περιέχονται στο κακάο λέγεται πως ενισχύουν τα γνωστικές λειτουργίες. Η κατανάλωση της σοκολάτας αυξάνει την ροή αίματος προς τον εγκέφαλο και αυτό επιδρά θετικά στην μνήμη αλλά και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων.

Προστατεύει το δέρμα σας: Η μαύρη σοκολάτα έχει αρκετά αντιοξειδωτικά συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ρυτίδων, βελτιώνουν την ροή του αίματος και προστατεύουν την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV.

Βοηθά στην καλή πέψη: H μαύρη σοκολάτα έχει την ιδιότητα να μετατρέπει κάποια βακτήρια του εντέρου σε απορροφήσιμες αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που είναι ευεργετικές για την υγεία σας.
Συμβάλει στην σωστή καρδιακή λειτουργία: Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στην μαύρη σοκολάτα είναι απαραίτητα για την προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος. Ιδιαίτερα οι φλαβανόλες έχει αποδειχθεί ότι έχουν θετική επίδραση στην αγγειακή υγεία. Βοηθούν στην βελτίωση της ροής του αίματος προς την καρδιά και έτσι αποφεύγεται ο σχηματισμός θρόμβων.

Πιο υγιής οδοντοστοιχία: H μαύρη σοκολάτα έχει αντιβακτηριδιακές ενώσεις που εμποδίζουν τον σχηματισμό πλάκας στα δόντια.

Καταπολεμά το άγχος: Μελέτες θέλουν την μαύρη σοκολάτα να παίζει σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση των ορμονών. Επίσης το κακάο που περιέχει, χαλαρώνει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων με συνέπεια την μείωση της αρτηριακής πίεσης και την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Παράλληλα η σοκολάτα σας δίνει την απαραίτητη ενεργειακή ώθηση μέσα στην μέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης