Το μέσο αβγό περιέχει 75 θερμίδες, 7 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, 5 γραμμάρια λίπους και 1,6 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών, μαζί με σίδηρο, βιταμίνες, ανόργανα άλατα και θρεπτικά συστατικά όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη. Επίσης ένα μεγάλο αυγό μπορεί να έχει 185 ml χοληστερόλης.

Οι επίσημες κατευθυντήριες γραμμές στις ΗΠΑ για πολλά χρόνια συνιστούσαν ένα ανώτερο όριο πρόσληψης 300 mg χοληστερόλης ημερησίως από τις τροφές. Τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλειφθεί αυτή η σύσταση διότι αυτό που περιόριζε ουσιαστικά ήταν η κατανάλωση των αβγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαχρονική έρευνα έχει καταλήξει σε μάλλον αντικρουόμενα συμπεράσματα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σύγχυση στους καταναλωτές σε σχέση με το πόσα αβγά μπορούν να τρώνε χωρίς να ανησυχούν για την υγεία τους.

Τώρα μια νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Medical Journal βρήκε ότι μέτρια κατανάλωση αβγών -κατά μέσο όρο, ένα αβγό την ημέρα- δεν σχετίζεται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο coremag.gr!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης