Πέρασε ένας μήνας από την ημέρα που ξεκίνησα το σύστημα διατροφής Combikcal-N5 του mynutri της Ελένης Πετρουλάκη. Ένα υγιεινό νόστιμο μενού καθημερινά στην πόρτα μου, με έκανε να χάσω 5 κιλά σε 1 μήνα. ΝΑΙ τα κατάφερα! Κατανάλωνα 1200 θερμίδες ημερησίως χάνοντας λίπος και όχι μυϊκό ιστό!

Πολλοί θα πουν «τι ανάγκη έχει να χάσει κιλά, αφού αδύνατη είναι». Βλέπετε λοιπόν την διαφορά; Το λίπος στην κοιλιά από την κακή διατροφή «δεν χαρίζεται» σε κανένα σώμα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλγα Φωτιάδου

Πριν και μετά

#mydiary

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αρχές του Απρίλη ζυγίστηκα και ήμουν 62 κιλά. Τότε πήρα την απόφαση να απευθυνθώ σε κάποιον ειδικό που θα μου έκανε εύκολη τη ζωή.

Αντί να ψωνίσω ρούχα που πίστευα ότι θα με κολακεύουν, προτίμησα να κάνω ένα πραγματικό δώρο στον εαυτό μου, το μηνιαίο πακέτο διατροφής του MyNutri.

Αν υπολογίσω τον χρόνο που θα αφιέρωνα σε όλα, από το να ψωνίσω, να μαγειρέψω μέχρι και να καθαρίσω, το ρεύμα που θα κατανάλωνα ή τα υλικά που θα πετούσα, συμφέρει 100% οικονομικά! 

Πόσες μέρες πια να τρώω τα ίδια και τα ίδια για να μην πετάξω τα υλικά επειδή θα χαλάσουν; Και πόσα έχω πετάξει πολλές φορές επειδή μούχλιασαν; Τα γεύματα του My Nutri έχουν μεγάλη ποικιλία κάθε μέρα και είναι ποιοτικά.

Η μεγαλύτερη δυσκολία στο να χάσεις κιλά είναι να ακολουθήσεις πιστά αυτά που έχει δώσει ο διατροφολόγος, ενώ όταν έρχονται όλα τα γεύματα στην πόρτα σου -πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό-, τότε είναι σίγουρα αποτελεσματικό!

Πριν και μετά

Γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα, κάνω κυκλική προπόνηση functional που γυμνάζει όλο το κορμί και σε συνδυασμό με τη διατροφή τα αποτελέσματα είναι ορατά!

Τα νούμερα έπεφταν κατά τη διάρκεια της δίαιτας

Η Ελένη Πετρουλακη στο fitlab εκτός από τις διατροφικές προτάσεις των διατροφολόγων και του My Nutri, κάνει έλεγχο με λιπομέτρηση για την σωστή απώλεια λίπους!

Επίσης μου πρότεινε τη γυμναστική που πρέπει να ακολουθήσω για να χάσω το λίπος στην κοιλιά. Ένα από τα λάθη που κάνουμε, εκτός από την κακή διατροφή, είναι ο λάθος τύπος άσκησης που επιλέγουμε.

Έλαβα τα πρώτα γεύματα στο γραφείο μου με μεγάλο ενθουσιασμό. Ξενέρωσα με τη ζυγαριά, ήθελα πώς και πώς να ξεκινήσω τη διατροφή για να δω άμεσα αποτελέσματα στο σώμα μου. 

Η αλλαγή ήταν μεγάλη από τις πρώτες δύο μέρες κιόλας! Από εκεί που έτρωγα -δεν ξέρω και εγώ πόσες θερμίδες ημερησίως- αφού τσιμπολογούσα γλυκά όλη την ώρα, άρχισα να τρώω σωστά. Κόπηκαν τα άσκοπα γλυκά και έπαιρνα το γλυκό που είχα ανάγκη από το πρωινό, που αποτελούταν από διαφορετικά bowls γιαουρτιού με βρώμη, granola, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς μαζί με μια κουταλιά μέλι.

Ότι πρωινό είχα, bowls, ομελέτες, coockies, κεικ, pancakes, ήταν όλα χωρίς πολλές θερμίδες και θρεπτικά. Με κάλυπταν απολύτως μέσα στη μέρα και ήταν πραγματικά πολύ νόστιμα. 

Νόμιζα πως ξεκίνησα δίαιτα. Στην πραγματικότητα ξεκίνησα να τρώω σωστά μαγειρεμένο φαγητό, με ποιοτικά υλικά.


Σωστές ποσότητες έως 1200 θερμίδες ημερησίως, σωστούς συνδυασμούς τροφίμων, συγκεκριμένη ποσότητα υδατάνθρακα και πρωτεΐνης. 
Υπήρχε μεγάλη ποικιλία στα γεύματά μου κάθε μέρα.

Το μεσημεριανό μου ήταν άλλες μέρες μαγειρευτό φαγητό όπως λαχανοντολμάδες, πουρές μελιτζάνας με μοσχάρι κοκκινιστό, γαριδομακαρονάδα, γεμιστά, μπριάμ, άλλες μέρες είχα ψητό κρέας ή ψάρι με ψητά λαχανικά και σαλάτες.

Το βραδινό ήταν κυρίως σαλάτες. Εξαιρετικά γευστικές και ελαφριές, χρωματιστές και πλούσιες σε βιταμίνες. Καμία σχέση με τις ξενέρωτες σαλάτες που προτείνουν στις δίαιτες. 

Το πρωί του Σαββάτου 9 Απριλίου ζυγίστηκα και ήμουν 59,5 κιλά.

Αφού άρχισα να ξεπρήζομαι λοιπόν, άρχισε να φτιάχνει και η ψυχολογία μου. Όχι μόνο επειδή έχανα κιλά, άλλαξε η διάθεσή μου επειδή έτρωγα σωστά. Οι διατροφικές μας επιλογές επηρεάζουν όχι μόνο το βάρος, αλλά και την ψυχική μας διάθεση. Εξάλλου έχουν δημοσιευτεί πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι η σωστή διατροφή βελτιώνει την ψυχική μας υγεία.

Η Ελένη Πετρουλάκη με το mynutri, με βοήθησε να αλλάξω τη ζωή μου προς το καλύτερο και να φτάσω τον στόχο μου.


Πώς τα κατάφερα;
Το mynutri είναι σαν να πήγα σε διατροφολόγο, μου έβγαλε πρόγραμμα και ένας σεφ πολυτελούς εστιατορίου ετοίμαζε τα πιάτα μου σύμφωνα με τις οδηγίες του διατροφολόγου και τα έστελνε στο σπίτι ή στο γραφείο μου. 

Δεν ασχολήθηκα με τα ψώνια του supermarket, το μαγείρεμα, το ζύγισμα των μερίδων ή το καθάρισμα. 

Μόνο το πιρούνι μου έπρεπε να βγάλω από το συρτάρι και να ζεστάνω το φαγητό μου!

Δευτέρα με Σάββατο, κάθε πρωί 08:00π.μ. με 12:00μ.μ έστελναν στην πόρτα μου τα 3 γεύματα της ημέρας: πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό

Πεντανόστιμα φαγητά, χωρίς στερήσεις

Πεινούσα; Δεν έψαχνα τελευταία στιγμή τι θα φάω

Την πρώτη εβδομάδα «εκπαιδεύτηκα» χωρίς να το καταλάβω στις ποσότητες. Το συνειδητοποίησα την πρώτη Κυριακή που ήταν cheat day όταν έβαλα στο πιάτο μου σωστή ποσότητα φαγητού

Η σωστή διατροφή έγινε τρόπος ζωής 

Ξύπνησε ο μεταβολισμός μου από την πρώτη εβδομάδα. Έχανα κιλά κάθε μέρα και ακόμα συνεχίζω!

Τώρα επιστρέφω στην ρουτίνα της «νοικοκυράς», όσο αντέξω, γιατί το my nutri έχει άλλα δύο προγράμματα που μπορώ να ακολουθήσω για να μείνω στα κιλά μου.

Το My Nutri άλλαξε την καθημερινότητά μου: νιώθω δυνατή, υγιής, χαρούμενη και πάνω από όλα πέτυχα τον στόχο μου, είμαι 5 κιλά ελαφρύτερη!

Το mydiet που επέλεξα, υπολόγισε το βάρος, το ύψος, την ηλικία, το φύλο και την συχνότητα της άσκησης και μου έβγαλε πως πρέπει να καταναλώνω 1200 θερμίδες. Μπορούσα να επιλέξω το πρόγραμμα με τα 279,00 ευρώ που θα διαρκούσε δύο εβδομάδες, αλλά προτίμησα το μηνιαίο πακέτο με 545,00 ευρώ τον μήνα.

Αν θες να χάσεις 5 κιλά λίπους σε ένα μήνα, το MyNutri είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου. Θα χάσεις κιλά, όπως κι εγώ, χωρίς δικαιολογίες και μην ξεχνάς, θα καλοτρώς!

Wrap αβγό-γαλοπούλα!

Λίγα λόγια για το mynutri by eleni petroulaki

Το mynutri.gr είναι το νέο concept της Ελένης Πετρουλάκη, της κορυφαίας Ελληνίδας γυμνάστριας και μητέρα τεσσάρων παιδιών με αξιοζήλευτο κορμί. 

Μια γυναίκα με 30 χρόνια εμπειρίας στις μεταμορφώσεις 4.500 ανθρώπων στο FiT Lab, το εργαστήριο Fitness που διατηρεί στη Γλυφάδα.

Η επιτυχία της στις μεταμορφώσεις είναι η σωστή άσκηση και το σύστημα διατροφής Combikcal-N5 που επικεντρώνεται στους κατάλληλους συνδυασμούς τροφών και θερμίδων από εξειδικευμένους διατροφολόγους με βάσει τις ανάγκες του καθενός.

Έτσι, το διατροφικό πλάνο Combikcal-N5 του FiTLab φτάνει κάθε μέρα στην πόρτα σου.
Σε δευτερόλεπτα, μπαίνεις στο www.mynutri.gr επιλέγεις ένα από τα τρία προγράμματα που επιθυμείς «my diet», «my healthy life» & «my sports and fitness», βάζεις το ύψος, το βάρος, την ηλικία και τη συχνότητα της άσκησής σου και για ένα μήνα τα γεύματα έρχονται στη διεύθυνση που θες!

Το μόνο που θα έχεις να κάνεις είναι να βγάζεις το πιρούνι από το συρτάρι σου και να ζεσταίνεις το φαγητό σου, όπως έκανα και εγώ!

Βρες περισσότερες πληροφορίες στο www.mynutri.gr ή και το menu που λάμβανα στα προηγούμενα άρθρα μου:

#Review/MyNutri: Θα καταφέρω να χάσω 5 κιλά σε ένα μήνα; 

#Review: Τα 3 λάθη που κάνεις και δεν χάνεις κιλά

#Review: Πώς να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου που θα σου αλλάξει τη ζωή!

#Review/MyNutri: Τι τρώμε τη Μεγάλη Εβδομάδα

 

Πάμε τώρα να δούμε τα γεύματα!

Μεσημεριανό φιλέτο σολομού με άγριο ρύζι και βραδινό σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Ο καλύτερος σολομός που έχω φάει. Ψητός με πιπέρι, εξαιρετικά γευστικός και με το άγριο ρύζι, είναι πραγματικά ότι καλύτερο έχω φάει.

Παρόλο που δεν επιλέγω τις σούπες, αυτή μου άρεσε πολύ. H χαρακτηριστική πιπεράτη γεύση του τζίντζερ, δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά, ενώ είναι ένα μπαχαρικό με πολλά οφέλη για τον άνθρωπο. Περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες και έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση στον οργανισμό.

Πρωινό: overnight oatmeal

Γάλα, βρώμη, ακτινίδιο, σταφίδες, αμύγδαλο με μια μικρή κουταλιά μέλι. Ένα πρωινό που έχω ξαναπάρει και είχα ξετρελαθεί και την πρώτη φορά που το έφαγα! Το πρωινό με κρατάει χορτάτη, μου δίνει απίστευτη ενέργεια και δύναμη όλη μέρα!

Μεσημεριανό: φιλέτο κοτόπουλο με ψητά λαχανικά

Τέλειο γεύμα! Ελαφρύ και νόστιμο, ζουμερό κοτόπουλο ψημένο στη σχάρα, με μελιτζάνα, κολοκυθάκια και πράσινη και κόκκινη γλυκιά πιπεριά με dressing μουστάρδας. Φανταστικό!

Βραδινό: ταμπουλέ

Η αγαπημένη ελαφριά, γευστική σαλάτα ταμπουλέ με δροσερά λαχανικά.
 

Πρωινό: beetroot yogurtΜεσημεριανό: φιλέτο τσιπούρας με άγρια χόρτα, πατάτες και ντομάτα

Βραδινό σαλάτα με κοτόπουλο και τυρί cottage

Φωτογραφίες: olga.fotiadou

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης