Αυτή η πτώση ενέργειας το μεσημεράκι μπορεί πραγματικά να δυναμιτίσει την παραγωγικότητά σου. Ξέρεις τι εννοώ: είναι εκείνη η ώρα που νομίζεις ότι τα τελευταία 10 λεπτά διήρκεσαν 10 χρόνια ή 10 αιώνες για τα πιο drama άτομα. Είναι το σημείο που η καρέκλα σου θέλεις να μετατραπεί σε σεζλόνγκ για να σε γλυκοπάρει ένας υπνάκος εν ώρα εργασίας. Τι μπορείς να κάνεις για να μην σε πάρει ο ύπνος και κοιμηθείς στη δουλειά;

To We Fit σου προτείνει: 

1) Φάε ένα μήλο

Πιο υγιεινό και από ένα φλιτζάνι καφέ με γάλα και ζάχαρη, ένα μήλο μπορεί να σε βοηθήσει να ενισχύσεις την ενέργειά σου. Ένα μήλο σού παρέχει φυσικά σάκχαρα και θεωρείται ότι η ενέργεια που σου προσφέρει ισοδυναμεί με ένα φλιτζάνι καφέ. Σε αντίθεση με το καθημερινό φλιτζάνι καφέ, τα μήλα έχουν υδατάνθρακες για επιπλέον καύσιμα και αποτελούν καλή πηγή ινών. Αυτό βοηθά το σώμα σου να απορροφήσει τα φυσικά σάκχαρα αργά και να μην πεινάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2) Διόρθωνε τη στάση σου

Η κακή στάση του σώματος μπορεί να ασκήσει επιπλέον πίεση στους μυς, στις αρθρώσεις και στα οστά σου, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεσαι περισσότερη ενέργεια. Προσπάθησε να μη γλιστράς στην καρέκλα ή να ακουμπάς πάνω από το γραφείο για πολλή ώρα. Κάθε φορά που σηκώνεσαι, διόρθωνε τη στάση σου όταν ξανακάθεσαι.

3) Πίνε πολύ νερό

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το νερό για το σώμα μας. Χωρίς αρκετό νερό κάθε μέρα, η ροή του οξυγόνου στα όργανά σου μπορεί να επιβραδυνθεί, κάνοντάς σε να νιώθεις κουρασμένος. Μελέτες έχουν δείξει ότι ακόμα και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να βλάψει την ικανότητα λήψης αποφάσεων και να προκαλέσει κόπωση των μυών.

4) Βγες για ένα λεπτό έξω

Κάνε ένα μικρό διάλειμμα από τη δουλειά, για να καθαρίσεις το κεφάλι σου. Μερικές βαθιές αναπνοές και μερικές εκτάσεις μπορούν να σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη χαμένη σου ενέργεια. Ένας γρήγορος περίπατος γύρω από το γραφείο μπορεί πραγματικά να κάνει το αίμα σου να ρέει, ενισχύοντας την κυκλοφορία σου. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το σώμα σου να μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο στους μυς και στον εγκέφαλό σου, κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να σκεφτείς και πιο δημιουργικά. Μπορεί, επίσης, να βοηθήσει και τη μνήμη σου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

5) Μίλα με έναν ειδικό

Η υπνηλία μπορεί να προκληθεί από διαταραχές του ύπνου. Αν νιώθεις υπερβολική νύστα κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να έχεις υπνική άπνοια (όταν η αναπνοή σου διακόπτεται για περισσότερο από 10 δεύτερα και κατ’ επανάληψη ενώ ροχαλίζεις έντονα). Υπνηλία μπορεί επίσης να προκληθεί από ορισμένες ασθένειες και φάρμακα. Τέλος, συναισθηματικά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη, η αγχώδης διαταραχή και το στρες, πολύ συχνά συνδέονται με προβλήματα ύπνου.

Photo by Bethany Legg on Unsplash

Πηγή: coremag.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης