Κρεμμύδια: Τα κρεμμύδια τυλιγμένα σε μια χαρτοπετσέτα στο ψυγείο μπορούν να διατηρηθούν ακόμα και για ένα χρόνο. Αν δεν υπάρχει όμως χώρος στο ψυγείο ή στην κουζίνα, οποιοδήποτε σκοτεινό και δροσερό σημείο μέσα στο σπίτι είναι κατάλληλο για αποθήκευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μήλα: Τα μήλα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο δροσερά για τέσσερις εβδομάδες. Μόλις ωριμάσουν πλήρως, απλά τοποθετήστε τα σε μια πλαστική σακούλα στο ψυγείο . Επίσης τα μήλα σας θα μπορούσαν  να διατηρηθούν ακόμα και  για έξι μήνες εάν τα τοποθετούσατε σε ένα σημείο στο σπίτι σας που να είναι από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου με υψηλή υγρασία.

Πατάτα: Οι περισσότερες ποικιλίες της πατάτας παραμένουν φρέσκιες στο ντουλάπι για διάστημα τριών έως πέντε εβδομάδων. Η ζωή τους μπορεί να επεκταθεί για μήνες  με την τοποθέτησή τους στο ψυγείο. Μόλις όμως παρατηρήσετε ότι η πατάτα είναι μαλακιά και σχηματίζει πράσινα σημεία , ήρθε η ώρα να πεταχτεί .

Κολοκύθι: Τα κολοκύθια διατηρούνται για αρκετούς μήνες εάν αποθηκεύονται σε  ένα σκοτεινό σημείο και φυλάσσονται σε λιγότερο από 10 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκόρδο: Το κλειδί για να διατηρηθεί το σκόρδο καλό για μήνες είναι η υγρασία , έτσι είναι καλύτερο να το κρατήσει κανείς στο συρτάρι. Ακόμη και το ψιλοκομμένο σκόρδο μπορεί να διατηρηθεί αρκετές εβδομάδες με αυτό τον τρόπο , απλά φροντίστε να είναι καλά κλεισμένο το δοχείο στο οποίο το έχετε τοποθετήσει . Σημειώστε ότι αν τοποθετήσετε το σκόρδο στο ψυγείο θα βλαστήσει μόλις μετακινηθεί από το κρύο.

Καρότο: Τα καρότα μπορούν να διατηρηθούν για τέσσερις έως πέντε εβδομάδες στο ψυγείο. Ακόμα και τα baby καρότα μπορούν να μείνουν νόστιμα για σχεδόν ένα μήνα όταν αποθηκεύονται με αυτόν τον τρόπο . Μόλις παρατηρήσετε λευκά στίγματα στα καρότα τότε καταναλώστε τα αμέσως έτσι ώστε να μην χαλάσουν.

Λάχανο: Το λάχανο έχει διάρκεια ζωής έως και έξι μήνες, αν αποθηκευτεί με το σωστό τρόπο . Οι καλύτερες συνθήκες είναι στο ψυγείο σας σε περίπου 0 βαθμούς Κελσίου με 95 % υγρασία . Αν τα εξωτερικά φύλλα αρχίσουν να παρουσιάζουν σημάδια αλλοίωσης μπορούν να αφαιρεθούν, για να εμφανιστούν τα φρέσκα φύλλα που βρίσκονται από κάτω.

Λεμόνια: Ένα μπολ με λεμόνια μπορεί να φαίνεται όμορφο στον πάγκο της κουζίνας σας,  ωστόσο θα παραμείνουν φρέσκα ​​μόνο για μια εβδομάδα. Για αυτό, καλό είναι να τοποθετούνται  σε μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα μέσα στο ψυγείο σας που μπορούν να διατηρηθούν μέχρι ένα μήνα.Σέλινο: Το σέλινο διατηρείται φρέσκο τυλίγοντάς το με αλουμινόχαρτο και τοποθετώντας το στο ψυγείο. Αποθηκεύοντας το σέλινο με αυτόν τον τρόπο , θα μείνει φρέσκο για πάνω από ένα μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης