Οι καλοφαγάδες στα νότια προάστια θα βρουν το δικό τους στέκι στο Μπριζολάκι στη Γλυφάδα. Δεν είναι μόνο τα φρέσκα κρέατα που σερβίρονται είναι και οι καλές τιμές.

Για αυτό όσοι ξέρουν από καλό φαγητό θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τις χορταστικές μερίδες που σερβίρονται στο νέο φαγάδικο της οδού Κωνσταντινουπόλεως 14, στη Γλυφάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έμπειρος Αστέριος  δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ό,τι σερβίρει να  αρέσει στους  πελάτες του. Δεν θέλει να φεύγει κανένας από το μαγαζί αν δεν είναι ικανοποιημένος.

Τα κρέατα του έρχονται από την Κερκίνη Σερρών. Γι αυτό εκεί θα βρείτε γευστικά βουβαλίσια μπιφτέκια αλλά και καλοψημένες βουβαλίσιες μπριζόλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν και άλλες σπεσιαλιτέ. Ζητήστε κοντοσούβλι  χοιρινό, κοκορέτσι ,προβατίνα αλλά και τα μπριζολάκια, σήμα  κατατεθέν  του μαγαζιού.

Γνωστός Αθηναίος καλοφαγάς από τον καλλιτεχνικό χώρο είπε: «Προτιμώ να κάνω μερικά χιλιόμετρα παραπάνω και να τρώω καλό κρέας. Το σημαντικό στο «Μπριζολάκι» του Αστέριου είναι ότι εκτός από τα φρέσκα προϊόντα  οι τιμές του δεν παίζονται».

Επειδή πολλοί δεν ξέρουν ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στη μοσχαρίσια και τη βουβαλίσια μπριζόλα, η γνωστή διατροφολόγος Αθηνά Δουλμέ μας έλυσε την απορία:

« Το βουβαλίσιο κρέας,  από διατροφικής άποψης,  έχει χαμηλά λιπαρά ,λίγες θερμίδες, χαμηλή χοληστερόλη και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σίδηρο. Ακόμη ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και φώσφορο».

Στο «Μπριζολάκι» στη Γλυφάδα ότι παραγγείλετε είναι χειροποίητο. Μπορεί να σας αργήσει λίγο η σαλάτα αλλά αν μπείτε στην κουζίνα θα δείτε ότι κόβεται  εκείνη την ώρα. Το ίδιο και οι πατάτες. Κόβονται αμέσως μετά την παραγγελία και το σημαντικό είναι ότι τηγανίζονται σε φρέσκο λάδι. Όσοι ξέρουν, καταλαβαίνουν και το εκτιμούν.

Ανάμεσα στα «hor d’oeuvres» ξεχωρίζουν το χαλούμι σχάρας, το μπουγιουρντί Θεσσαλονίκης και οι γεμιστές μελιτζάνες στα κάρβουνα. Για όσους δεν αγαπούν το σκόρδο μπορούν να παραγγείλουν το «ανύπαντρο» τζατζίκι.

Στο τέλος ο Αστέριος θα σας κεράσει το γλυκό ημέρας. Που άλλοτε είναι Καζάν Ντιπί, άλλοτε πορτοκαλόπιτα με φύλλο Βηρυτού και άλλοτε καρυδόπιτα.

Τα Σαββατοκύριακα για να βρείτε θέση τηλεφωνήστε  στο 210 894 5880 και στο  210 894 5878.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης