Κάνοντας την Αθήνα όμορφα πολυεθνική, το Etnico σας περιμένει στη γωνία Κολοκοτρώνη και Χαβρίου για απολαυστικές γεύσεις, low budget τιμές και street διασκέδαση. Τι κάνει όμως τόσο ιδιαίτερο το street and fast δημιούργημα της ομάδας των εστιατορίων Αλταμίρα, που χρόνια τώρα μας έχουν συνηθίσει στις ποιοτικότερες πολυεθνικές γευστικές εμπειρίες; Οι δημιουργοί του μενού στο Etnico, απογόνου της παράδοσης Altamira, θα έλεγαν χωρίς δισταγμό πως είναι οι αυθεντικές πρώτες ύλες και το γεγονός πως το φαγητό από τα υλικά, τους συνδυασμούς μέχρι την τελική συνταγή είναι πιστοποιημένα ethnic, το ίδιο δηλαδή που θα έβρισκες σε ένα καλό εστιατόριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία καθώς οι τιμές κυμαίνονται από τα 2.5 έως τα 4,5 ευρώ. Άσε που σε ένα μέρος όπως το Etnico μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, καθώς διαθέτει όλο το πακέτο της urban κουλτούρας, που ψάχνεις να βρεις στην καρδιά της πρωτεύουσας. Χαλάρωσε στο ξύλινο όμορφο μπαρ του Etnico και δες τον πιο όμορφο κόσμο της Αθήνας να βολτάρει..Θα σου το αποδείξω σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Είναι πρωί και ξεκινάς για τη δουλειά, το πανεπιστήμιο, τα ψώνια σου, μπορείς με πολλή ευκολία να δροσιστείς και να γεμίσεις τη μέρα σου ενέργεια, διαλέγοντας τα φρούτα που σου κάθονται καλύτερα και φτιάχνοντας έναν χυμό απόλαυση για το ξεκίνημα της ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι αργά και θες να πεις ένα τελευταίο γρήγορο ποτό προν πας σπίτι για να ξεραθείς μετά την ολονύκτια διασκέδαση. No worries. Το Etnico είναι ανοικτό μέχρι τις 5μιση τα ξημερώματα και οι όλο ζωντάνια μαργαρίτες τους τρέχουν άφθονες ότι ώρα κι αν το επισκεφτείς… Μόνο με 3μιση ευρώ ένιωσε πως πήγες μία βόλτα από το Μεξικό.

Είσαι χορτοφάγος, ή απλά νιώθεις πως το πολύ κρέας σ’ έχει βαρύνει τελευταία και επιθυμείς να αλλάξεις λιγάκι τις διατροφικές σου συνήθειες; Βρίσκεσαι και πάλι στο σωστό μέρος. Και πως θα γινόταν διαφορετικά, όταν το μενού του Etnico κρύβει εκπλήξεις όπως Ινδικά spring rolls, samozas αλλά και falafel. Α.. και για τους πιο απαιτητικούς, εκείνους που είναι πάντα fit και έτοιμοι για όλα καθώς προσέχουν τη σιλουέτα τους, η λύση με λίγες θερμίδες είναι απλή: Wraps φρεσκοκομμένων λαχανικών με μπαμπαγανούς, ψητά λαχανικά, guacamole και dressing εσπεριδοειδών.

Όποια ταυτότητα κι αν έχεις, όποια κι αν είναι τα γούστα σου, όπως κι αν αντιλαμβάνεσαι τη διασκέδαση και την καθημερινότητα, σίγουρα θα ταυτιστείς με τον πολυεθνικό χαρακτήρα του Etnico.. Το λέω με σιγουριά γιατί αν η Ινδία και τα Samosas Λαχανικών σου πέφτουν μακριά, υπάρχει πάντα το Μεξικό: καυτερό έδεσμα από κόκκινα φασόλια, κιμά, ρύζι και σάλτσα rancheros-jalapenos, τι είναι; Burrito Chilli Con Carne. Βέβαια μη χάσεις την ευκαιρία σου να συστηθείς ξανά με το αραβικό φαγητό με ένα Φαλάφελ κόλαση το οποίο περιέχει όλη τη Μέση Ανατολή, δηλαδή οι γνωστοί σας ρεβυθοκεφτέδες ντύνονται με μπαμπαγανούς, ταρατόρ και μελιτζάνες με τζίντζερ. Βέβαια το πιο διάσημο δια χειρός Etnico πιάτο, δηλαδή αυτό που παίρνει το βραβείο κοινού, έρχεται πάλι από το Μεξικό, Τσιμιτσάνγκα με κοτόπουλο, μικρή και μεγάλη. Αν πάρετε τη μικρή θα θέλετε κι άλλη..σίγουρα πράγματα. Καταλάβατε, όλος ο κόσμος στο χέρι σας, πως να πεις όχι;

Πάντως αν θέλετε να συνδυάσετε ένα βραδινό πάρτι με street dancers, μελωδίες που σας πάνε διακοπές, αλλά δε θέλετε να δειπνήσετε, μπορείτε εύκολα να απολαύσετε ένα από τα μαγευτικά ethnic γλυκά του Etnico. Ναι καλά ακούσατε, ποτό και γλυκό χωρίς κυρίως πιάτο. Γεύσεις εστιατορίου που σπάνε τους κανόνες. Λοιπόν με 1,10 καταβροχθίστε μία Jamaica, μαύρη σοκολάτα δηλαδή, με μαύρο ρούμι Καραϊβικής (διαβολεμένο γλυκό) ή μία αγγελική πανακότα καρύδας με γάλα καρύδας, σιρόπι αγαύης και χυμό ινδοκάρυδου…χωρίς ζάχαρη εξ’ ου και αγγελική.

Γιορτινή διάθεση και ζεστή θαλπωρή. Το πάρτι συνεχίζεται στον πιο πολυσύχναστο δρόμο της Αθήνας ενώ η παρέα μας μεγαλώνει. Ελάτε να ζήσουμε νύχτες αραβικές, με ένα σομπρέρο και τα πολυτιμότερα ινδικά μπαχάρια. Από την οικογένεια Αλταμίρα, το θαύμα του Etnico σας περιμένει, δείπνο στο ξύλινο μπαρ, take away, ή delivery.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης