Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Όποιος την έχει δει, δεν μπορεί να μην τη θυμάται. Φυσικά και αναφέρομαι στην ταινία «Ολική Επαναφορά» με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Και αν κάποιοι από εσάς δεν είχατε γεννηθεί τότε ή ήσασταν πολύ μικροί, για να σας επιτρέψουν οι γονείς σας να το δείτε, θα έχετε την ευκαιρία σας φέτος στο remake της ταινίας. Βέβαια, δεν θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τον Άρνι στον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς το βάρος του ρόλου στο remake αναλαμβάνει να «σηκώσει» ο Κόλιν Φάρελ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ταινία, στο έτος 2084, στην Euroamerica (πρώην Βόρεια Αμερική και η Ευρωπαϊκή Ένωση) και τη Νέα Σαγκάη (πρώην Κίνα και Νοτιοανατολική Ασία) ο αγώνας για πολιτική εξουσία είναι μεγάλος και έντονος. Ένας απλός εργάτης που υποφέρει από εφιάλτες (Φάρελ), αρχίζει να υποψιάζεται ότι είναι κατάσκοπος, του οποίου οι μνήμες έχουν διαγραφεί και αντικατασταθεί.

Ο ίδιος δεν γνωρίζει με ποια πλευρά πολεμούσε, ούτε τη σημαντικότητα των πληροφοριών που είχε στη μνήμη του και τον ρόλο που θα έπαιζαν στην έκβαση της διαμάχης. Αυτό που έχει σημασία για εκείνον είναι ότι πρέπει να συνεργαστεί με μια νεαρή γυναίκα, η οποία αγωνίζεται για την ελευθερία (Biel), προκειμένου να καταφέρουν να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα στη χώρα τους, Euroamerica, που σήμερα ελέγχεται από τον πρόεδρο Vilos Cohaagen (Cranston) και την κυβέρνησή του, η οποία κυβερνά με αυστηρά μέτρα και ακραία λιτότητα.

Πλούσιο το καστ της ταινίας, στην οποία εκτός από τον Κόλιν Φάρελ, πρωταγωνιστούν οι Kessica Biel, Kate Beckinsale, Bill Nighy, Bryan Cranston, John Cho, Bokeem Woodbine, Steve Byers καθώς και ο Ethan Hawke, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Len Wiseman, σκηνοθέτης των ταινιών Underworld και της τηλεοπτικής σειράς Hawaii Five-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντυπωσιακά τα εφέ τη δεκαετία του ’90 αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακά τώρα το 2012.

Και για τους νοσταλγούς του παρελθόντος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης