Η ταινία «Sacred Whispers» θα προβληθεί, στο πλαίσιο του Los Angeles Greek Film Festival, το Σάββατο 2 Ιουνίου, στο θρυλικό Egyptian Theater στο Hollywood.

Η γνωστή και αγαπημένη μας τραγουδίστρια Αλέξια Βασιλείου συνεχίζει τις διακρίσεις της σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο με τη συμμετοχή της ως ηθοποιός, συνθέτης, και τραγουδίστρια στην ταινία μικρού μήκους «Sacred Whispers» του γνωστού Κύπριου σκηνοθέτη Κωνσταντίνου Ησαΐα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Αλέξια έγραψε το soundtrack της ταινίας που κυκλοφόρησε και επίσημα σε ψηφιακή μορφή στο i-tunes, τραγούδησε και ερμήνευσε ως ηθοποιός την «Bette Jones», έναν από τους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας.

Το θέμα της ταινίας «Sacred Whispers» είναι ο ρατσισμός και η μη αποδοχή της διαφορετικότητας και το πώς κάποιος, μέσα από την κακή διαπαιδαγώγηση, τη θρησκεία, την οικογένειά του, μπορεί να μεταμορφωθεί σε ρατσιστή. Κανείς δεν γεννιέται έτσι, διαπλάθεται μέσα από το σύστημα. Η ταινία είναι φιλμ νουάρ και διαδραματίζεται στην Αμερική στα 40’s και στις αρχές των 60’s. Μια πάρα πολύ άσχημη περίοδος, κατά την οποία πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κάνοντας την επανάσταση της «Αποδοχής». Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που βιώνουν τον ρατσισμό.

Αποσπάσματα από την ταινία μαζί με μια τρίλεπτη συνέντευξη του Ησαΐα και της Αλέξιας προβάλλονταν καθημερινά τον Φλεβάρη στο CNN News καθ’ όλη τη διάρκεια του «Black History Month», κάνοντας την ταινία «Sacred Whispers» ευρέως γνωστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία επιλέχθηκε και στο επίσημο πρόγραμμα του Los Angeles Greek Film Festival με υποψηφιότητα στα βραβεία Ορφέα και θα προβληθεί στο θρυλικό Egyptian Τheatre στο Hollywood, το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012, στις 19.30.

Περίληψη ταινίας

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Αμερική στη δεκαετία των 40’s και στις αρχές των 60’s. Ο Thomas Smith μεγαλώνει με μια βαθιά θρησκευτική ανατροφή κάτω από τις αυστηρές αντιλήψεις τού τι είναι κάλο και κακό, αμαρτία και αρετή, αποδεκτό και απαράδεκτο, ηθικό και ανήθικο. Η μητέρα του, η οποία τον κακοποιεί, του προκαλεί τον φόβο της αμαρτίας και τον αποτρέπει από τις επιθυμίες του.

Αυτή η συνεχής καταπίεση και κακοποίηση μετέτρεψε τον Thomas σε ένα άτομο στερημένο, μια βασανισμένη ψυχή που συνέχεια πολεμάει τους δαίμονές του και αναζητεί τη λύτρωση. Η Bette Jones γίνεται ο πειρασμός προσωποποιημένος, ωσάν μια άλλη «Εύα»…

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης