Η πιο τρομακτική ταινία των τελευταίων ετών, το «Σε Ακολουθεί» αναδείχθηκε σε πραγματικό κινηματογραφικό φαινόμενο που παρέσυρε σε έναν ανεπανάληπτο εφιάλτη τους θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο, από το δύσπιστο κοινό και τους κριτικούς στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου έκανε την πρεμιέρα του, μέχρι τους πιο φανατικούς θαυμαστές του σινεμά τρόμου.

Ένα ημίγυμνο κορίτσι τρέχει ουρλιάζοντας έξω από το σπίτι της, προσπαθώντας να ξεφύγει από έναν θανάσιμο κίνδυνο που μόνο εκείνη μπορεί να δει, ενώ οι δικοί της την κοιτούν έκπληκτοι. Ο πανικός την οδηγεί ως την παραλία όπου αφήνει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα, λίγο πριν το πτώμα της βρεθεί φριχτά παραμορφωμένο. Με αυτόν τον ανατριχιαστικό πρόλογο, το «Σε Ακολουθεί» μας προσγειώνει απότομα στον αλλόκοτο κόσμο του, τον οποίο στοιχειώνει μία αγνώστου προελεύσεως υπερφυσική απειλή που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και ακολουθεί μέρα-νύχτα το στόχο της, αθέατη σε όλους εκτός από το θύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη 19χρονη Τζέι (Μάικα Μονρόε), τα μόνα πράγματα που θα έπρεπε να την απασχολούν αυτό το φθινόπωρο είναι το σχολείο, τα αγόρια και τα σαββατοκύριακα στη λίμνη. Έπειτα από μια φαινομενικά αθώα ερωτική συνεύρεση, όμως, βρίσκεται να καταδιώκεται από τη φρικαλέα αυτή κατάρα, εφιαλτικά οράματα που μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε ανθρώπινη μορφή, μετατρέποντας ακόμα και τις πιο οικείες φιγούρες σε πιθανούς δολοφόνους της. Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα, η Τζέι θα αναζητήσει τη βοήθεια των φίλων της σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ανατρέψει την τρομερή της μοίρα.

Με απαράμιλλο στυλ και αβάσταχτο σασπένς, εμπνευσμένες επιρροές από κλασικές ταινίες τρόμου όπως οι δημιουργίες του Τζον Κάρπεντερ και ένα δυσοίωνο ηλεκτρονικό σάουντρακ από τους Disasterpeace, ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ συνδυάζει μια πρωτότυπη ιδέα με μια αποτελεσματική αλληγορία για την εφηβεία και τη σεξουαλικότητα, σε ένα δαιμονικά ευφυές φιλμ καταδικασμένο να μείνει κλασικό και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για μελλοντικές ταινίες του είδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βραβεία & Φεστιβάλ
– Συμμετοχή στην Eβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών
– Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι
– Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Τορόντο
– Συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας
– Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Λονδίνου
– Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Σάντανς
– Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου του Όστιν

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης