Deadpool

Ένας βετεράνος των Ειδικών Δυνάμεων γίνεται αντικείμενο ενός δόλιου πειράματος, παραμορφώνεται, αλλά αποκτά υπερδυνάμεις και υιοθετεί την περσόνα του μασκοφόρου εκδικητή Ντέντπουλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασισμένο στον πιο αντισυμβατικό αντι-ήρωα των Marvel Comics, το «Deadpool» αφηγείται την ιστορία του Ουέιντ Ουίλσον, ενός πρώην πράκτορα των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρου, ο οποίος, μετά από ένα μη-εγκεκριμένο πείραμα που του δίνει την ικανότητα να θεραπεύεται πολύ γρήγορα, υιοθετεί το alter ego Deadpool. Οπλισμένος με νέες ικανότητες και μία σκοτεινή, διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, ο Deadpool κυνηγά τον άνδρα που σχεδόν κατέστρεψε τη ζωή του.

Περιπέτεια
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ με τους: Ράιαν Ρέινολντς, Τζίνα Καράνο, Μορένα Μπακάριν, Εντ Σκρέιν

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαίρε Καίσαρ!

Οι αδελφοί Κοέν σατιρίζουν το κλασικό Χόλιγουντ. Η ανορθόδοξη κωμωδία παρουσιάζει μία ημέρα από τη ζωή ενός Hollywood fixer, δηλαδή του ανθρώπου που είναι υπεύθυνος να μη βγουν τα άπλυτα των σταρ στη φόρα.

Ένα στέλεχος χολιγουντιανού στούντιο της δεκαετίας του ’50 με αποστολή να «διορθώνει» ό,τι πηγαίνει στραβά με τους σταρ και την ιδιωτική τους ζωή πρέπει να βρει τι απέγινε ο πρωταγωνιστής ενός ιστορικού έπους, ο οποίος απήχθη μυστηριωδώς.

Hail, Caesar!

Κωμωδία 2016
Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζόελ και Ίθαν Κοέν με τους: Τζος Μπρόλιν, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τίλντα Σουίντον

Δείτε το τρέιλερ:

Anomalisa

Ανατρεπτικό, υποψήφιο για Όσκαρ animation του Τσάρλι Κάουφμαν.
Ο Μάικλ Στόουν, σύζυγος, πατέρας και σεβαστός συγγραφέας του βιβλίου «How May I Help You Help Them?», είναι ένας άνδρας εσωστρεφής και καταθλιπτικός βαλτωμένος στην πεζή καθημερινότητά του. Ταξιδεύοντας στο Σινσινάτι, όπου θα μιλήσει σε ένα συνέδριο για επαγγελματίες στην εξυπηρέτηση πελατών, ο Μάικλ φτάνει στο ξενοδοχείο Fregoli και συναντά τη Λίσα, μία ντροπαλή αντιπρόσωπο πωλήσεων που ίσως είναι η αγάπη της ζωής του…

Animation 2015

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τσάρλι Κάουφμαν, Ντιουκ Τζόνσον

Δείτε το τρέιλερ:

Οι Σουφραζέτες

Πρόκειται για την ιστορία του βρετανικού κινήματος γυναικείας χειραφέτησης. Μια παραγωγή για τις απαρχές του φεμινιστικού κινήματος και τη δυναμική διεκδίκηση δικαιωμάτων που πλέον θεωρούνται δεδομένα.

Η Μοντ, μια μαχητική πλύστρα από το Μπέθναλ Γκριν του Λονδίνου, ενεργοποιείται σταδιακά στον αγώνα των Σουφραζετών για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. Η εμπλοκή της στο ακτιβιστικό κίνημα τη φέρνει αντιμέτωπη με το συντηρητικό κοινωνικό περίγυρο, αλλά κυρίως με τον άντρα της Σόνι.

Suffragette

Δραματική Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Σάρα Γκάβρον με τους: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μέριλ Στριπ, Αν Μαρί Νταφ, Μπρένταν Γκλίσον

Δείτε το τρέιλερ:
 

Μια Αγκαλιά Στην Άκρη του Κόσμου

Ρομαντική κομεντί του Κλοντ Λελούς με τον βραβευμένο με Όσκαρ Ζαν Ντιζαρντέν.
Ο συνθέτης Αντουάν ταξιδεύει στην Ινδία για να γράψει το σάουντρακ σε μια διασκευή του «Ρωμαίου και Ιουλιέτας». Εκεί γνωρίζει τη γυναίκα του πρέσβη, Άννα, και οι δυο τους ξεκινούν ένα ταξίδι αυτογνωσίας στην επαρχία της χώρας.

Un + Une

Δραματική
Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Κλοντ Λελούς με τους: Ζαν Ντιζαρντάν, Ελσα Ζιλμπερστάιν, Κριστόφ Λαμπέρ, Αλίς Πολ

Δείτε το τρέιλερ:

Illusion

Νεο-νουάρ του Σάββα Καρύδα («Στα Όρια» ). O Σωτήρης, οικονομικός συντάκτης σε μια μικρή εφημερίδα, βλέπει τη ζωή του να κυλά αδιάφορα και μίζερα, χωρίς τίποτα να τον γεμίζει αληθινά. Σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή ρώσων ομογενών, αντικρίζει μια πανέμορφη ρωσίδα, την Όλγα, που τον γοητεύει από την πρώτη στιγμή. Στην προσπάθεια του να τη συναντήσει θα γίνει μάρτυρας μιας απροσδόκητης σκηνής… Η αναζήτησή του και το πάθος του για την Όλγα τον φέρνει αντιμέτωπο με έναν από τους πιο επικίνδυνους νονούς της νύχτας. Καθώς βυθίζεται σε έναν κόσμο ψευδαισθήσεων πρέπει να ξεκαθαρίσει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, να παίξει το παιχνίδι έξυπνα και μέχρι τέλους, αν θέλει να μείνει ζωντανός και ακόμα περισσότερο, να είναι για πρώτη του φορά ο κερδισμένος.

Δραματική
Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Σάββας Καρύδας με τους: Ιωσήφ Πολυζωίδης, Ευγενία Καπλάν, Γιάννης Στάνκογλου, Δημήτρης Ήμελλος

Δείτε το τρέιλερ:

Οι Αρραβωνιασμένοι
Κοινωνικό δράμα του Ερμάνο Όλμι (1963 ). Ο ηλεκτροσυγκολλητής Τζοβάνι ακολουθεί την αντίστροφη πορεία από αυτήν του μεταναστευτικού ρεύματος της εποχής, μετακομίζοντας από το Μιλάνο στη Σικελία, η οποία έχει μόλις ξεκινήσει να εκβιομηχανίζεται. Πίσω του αφήνει την αρραβωνιαστικιά του Λιλιάνα και την προβληματική σχέση τους. Το ταξίδι του αυτό, όμως, αλλάζει την οπτική του για την (ερωτική) ζωή.

I Fidanzati

Δραματική
Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Ερμάνο Όλμι με τους: Κάρλο Καμπρίνι, Άννα Κάντζι

Δείτε το τρέιλερ:

Ανάμεσα σε δυο νησιά

Η Enfield Automotive, που είχε έδρα το Isle of Wight της Μ. Βρετανίας, κατάφερε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 να κατακτήσει ένα σημαντικό συμβόλαιο για την παραγωγή 100 ηλεκτρικών αυτοκινήτων, απέναντι στις προτάσεις των Ford και Leyland. Η κατασκευή ενός οχήματος πόλης έμοιαζε ιδανικό σενάριο για την περίοδο της πρώτης ενεργειακής κρίσης και των έντονων φαινομένων ρύπανσης στις μεγαλουπόλεις. Λίγο πριν ξεκινήσει η παραγωγή, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, ο Έλληνας εφοπλιστής Γιάννης Γουλανδρής, αποφασίζει να μεταφέρει το εργοστάσιο στη Σύρο, κοντά στα ναυπηγεία του. Μια απόφαση μάλλον μοιραία για το μέλλον του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

A Tale of Two Isles

Ελληνική ταινία, σκηνοθεσία Μιχάλης Σταυρόπουλος
Ντοκιμαντέρ που αφορά την κατασκευή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Enfield 8000 στο νησί της Σύρου τη δεκαετία του ’70.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης