Λίγες ημέρες μόνο απομένουν μέχρι το Interruption, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Ζώη, να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας, στο Διαγωνιστικό Τμήμα Οrizzonti. Συγκεκριμένα, η πρεμιέρα του Interruption έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου (14.30).

Το Interruption συμμετέχει και στην online πλατφόρμα «Sala Web», όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ σε live streaming ταυτόχρονα με την πρεμιέρα τους στη Βενετία. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για streaming για πέντε ημέρες, από την ημέρα της παγκόσμιας πρεμιέρας τους στο 72ο Φεστιβάλ Βενετίας. Τις προβολές φιλοξενεί και φέτος το Festivalscope, ενώ τα εισιτήρια διατίθενται από τα μέσα του Αυγούστου στην επίσημη σελίδα του Sala Web στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

INTERRUPTION_FILM_CLIP_1 from Homemade Films on Vimeo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

INTERRUPTION_FILM_CLIP_2 from Homemade Films on Vimeo.

Σύνοψη
Οι τελευταίοι θεατές παίρνουν τις θέσεις τους. Η παράσταση της «Ορέστειας» ξεκινάει. Ξαφνικά, τα φώτα σβήνουν και η σκηνή βυθίζεται στο σκοτάδι. Μια ομάδα αγοριών και κοριτσιών, με όπλα στα χέρια, ανεβαίνουν στη σκηνή. Ζητάνε συγνώμη για τη διακοπή και προσκαλούν όσους θεατές επιθυμούν να ανέβουν στη σκηνή μαζί τους. Η παράσταση συνεχίζεται κανονικά με μια μόνο διαφορά: η ζωή μιμείται την τέχνη και όχι το αντίστροφο.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Το Interruption είναι μια ιστορία που εκτυλίσσεται μέσα σε ένα θέατρο. Το θέατρο προέρχεται από τη λέξη “θέατρον” που σημαίνει το μέρος όπου πάμε για να δούμε. Το Interruption είναι μια ταινία για την ίδια την θέαση.

Στις 23 Οκτώβρη 2002, πενήντα οπλισμένοι Τσετσένοι εισβάλλουν σε κεντρικό θέατρο της Μόσχας. Στα πρώτα λεπτά της εισβολής, το κοινό γοητευμένο από την απρόσμενη εξέλιξη, θεωρεί ότι όλο αυτό είναι μέρος της παράστασης. Σε αυτά τα κρίσιμα λεπτά, μυθοπλασία και πραγματικότητα, αλήθεια και ψέμα, λογική και παράλογο ταυτίστηκαν. Η ταινία είναι η διαστολή αυτών των πρώτων λεπτών αμφισημίας.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατάει ο Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου και πλαισιώνεται από τους (με αλφαβητική σειρά): Βασίλη Ανδρέου, Κωνσταντίνο Βουδούρη, Παύλο Ιορδανόπουλο, Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, Μαρία Καλλιμάνη, Αλεξία Καλτσίκη, Χρήστο Καρτέρη, Σοφία Κόκκαλη, Ρομάνα Λόμπατς, Αγγελική Μαργέτη, Νατάσσα Μπρουζιώτη, Effi Rabsilber, Αρετή Σεϊνταρίδου, Σπύρο Σιδηρά, Χρήστο Σουγάρη, Χρήστο Στέργιογλου, Αλέξανδρο Σωτηρίου, Ελενα Τοπαλίδου, Αινεία Τσαμάτη, Μαρία Φιλίνη, Λάμπρο Φιλίππου, Νίκο Φλέσσα.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Κανάκης / Κάμερα: Γιώργος Καρβέλας
Μοντάζ: Γιάννης Χαλκιαδάκης
Μουσική: Sylvain Chauveau / Soundscapes + Drones: Novi_sad
Σκηνικά: Σπύρος Λάσκαρης
Κοστούμια: Zorana Meic, Εύα Γουλάκου
Ηχος: Hrvoje Petek, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, Αρης Λουζιώτης, Hervé Buirette
Συμπαραγωγοί: Θεοδώρα Βαλέντη-Πικρού, David Danesi, Victoria Sankina, Φίλιππος Μαρμούτας, Πάνος Παπαδόπουλος, Jean-Yves Rousseaux, Sylvain Fage
Executive producer: Κωνσταντίνος Μωριάτης
Παραγωγoί: Μαρία Δρανδάκη, Elie Meirovitz, Siniša Juričić
Σενάριο: Γιώργος Ζώης με τη συνεργασία του Βασίλη Κυριακόπουλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ζώης
Παραγωγή: Pan Entertainment, EZ Films, JDP in association with Nukleus Film, NOVA, Marni Films, Cinephase, Digital District, Post Faust Ltd, Prosenghisi Ltd, Squaredsquare Films, Homemade Films με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Centre National du Cinéma et de l’Image Animée, Ministère des Affaires Étrangères et du Développement International, Institut Français, HAVC, Torino Filmlab, CNC Award – Cinelink Sarajevo Film Festival και της Τράπεζας Πειραιώς και την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον χειμώνα του 2016.

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης