«The Avengers»
Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης
Μια ταινία του ΤΖΟΣ ΓΟΥΙΝΤΟΝ

26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Marvel το ’πε και το ’κανε: για πρώτη φορά στην ιστορία της 7ης Τέχνης, ο Iron Man, ο Captain America, ο Thor, ο Hulk και μερικοί ακόμη από τους δημοφιλέστερους υπερήρωες που συναντάμε στα comics της, εμφανίζονται μαζί στην ίδια ταινία! Ο Τζος Γουίντον, ιθύνων νους ορισμένων από τις πλέον επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές φαντασίας της τελευταίας 15ετίας («Buffy», «Firefly», «Dollhouse»), ανέλαβε να φέρει εις πέρας το μεγαλεπήβολο σχέδιο της ένωσης των κρίκων όλης αυτής της κινηματογραφικής αλυσίδας, η οποία ξεκίνησε το 2008 με το πρώτο «Iron Man», υποσχόμενος πως οι τρισδιάστατοι «Εκδικητές» του θα δώσουν νέο νόημα στον όρο «event movie».

Οι Ντάουνι τζούνιορ, Έβανς και Χέμσγουορθ επιστρέφουν στους ρόλους των Iron Man, Captain America και Thor αντίστοιχα, ενώ στο πλάι τους θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον Τζέρεμι Ρένερ ως Hackeye και τον Μαρκ Ρούφαλο ως Μπρους Μπάνερ, αλλά και ως Hulk, χάρη στην τεχνική του performance capture. Όσο για τον σαρδόνιο Νικ Φιούρι του Τζάκσον, από «μεσάζοντας» προάγεται επιτέλους σε βασικό πρωταγωνιστή με σημαίνοντα ρόλο στα τεκτενόμενα.

Μια ιστορική μέρα ξημερώνει για τον πλανήτη μας, όταν ένας αναπάντεχος εχθρός αρχίζει να σπέρνει την καταστροφή. Ο Νικ Φιούρι, διευθυντής του διεθνούς οργανισμού SHIELD, ο οποίος έχει ως αντικείμενο τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας ανά την υφήλιο, συνειδητοποιεί πως, προκειμένου να ανατραπεί η κρισιμότατη αυτή κατάσταση, που έχει φέρει την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού, υπάρχει μόνο μία λύση: να συγκεντρώσει τους Εκδικητές…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηθοποιοί:
Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ
Κρις Έβανς
Μαρκ Ρούφαλο
Κρις Χέμσγουορθ
Σκάρλετ Γιόχανσον
Τζέρεμι Ρένερ
Τομ Χίντλστον
Σάμιουελ Λ. Τζάκσον
Στέλαν Σκάρσγκαρντ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης