Ενα πλάσμα με δερμάτινο μπουφάν και μάτια που λαμπυρίζουν στο σκοτάδι πανικοβάλλει τους κατοίκους ενός απομονωμένου νησιού. Μονάχα μια παράξενη κοπέλα μοιάζει ικανή να το αντιμετωπίσει. Μία ταινία για όλα όσα νομίζουμε πως είναι ο διάβολος, με πρωταγωνιστές τους Κάτια Γκουλιώνη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Μισέλ Βάλεϊ, Ελένη Βεργέτη, Γιάννη Νικολαΐδη. (Παρουσία των συντελεστών).

Το “Hector” του Τζέικ Γκάβιν, μία από τις ταινίες του Τμήματος Πανόραμα και μέρος του ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΟΣ ΜΗΔΕΝ, στις 20.00 στο IDEAL!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπαραχτικός ο Πίτερ Μάλαν στον ομότιτλο ρόλο του αποκομμένου από την οικογένειά του άστεγου, ο οποίος ξεκινά ένα πολυτάραχο ταξίδι από τη Σκοτία μέχρι το Λονδίνο για να προλάβει τα Χριστούγεννα σε ένα άσυλο. Το πληγωμένο παρελθόν του ξεδιπλώνεται μαεστρικά στα χέρια του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και το προσωπικό δράμα ανάγεται σε ένα ευρύτερο κοινωνικό που μας αφορά όλους.

Το εκπληκτικό sci-fi ντοκιμαντέρ που διεκδικεί τη Χρυσή Αθηνά, “Από τους Υπόνομους στο Διάστημα” του Νίκολας Στάινερ, στις 18.45 στο Odeon Opera 1!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ζευγάρι ζει στους πλημμυρισμένους υπονόμους του Λας Βέγκας. Ένας άνδρας επιβιώνει ολομόναχος στην έρημο και στέλνει μηνύματα στον Θεό μέσα σε άδεια μπουκάλια. Και μια γυναίκα σχεδιάζει -στ΄ αλήθεια!- να ταξιδέψει στον Άρη. Είναι οι αθέατοι κάτοικοι του δικού μας, μετα-αποκαλυπτικού πολιτισμού. Υβριδικό sci fi ντοκιμαντέρ που θα σας κάψει τον εγκέφαλο.
Παρουσία του σκηνοθέτη και της παραγωγού

Το “ΓΙΟΣΙ & ΓΙΑΓΚΕΡ” του Εϊταν Φοξ, παρουσία του σκηνοθέτη, στις 19.00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος!

Η πρώτη ταινία του Ισραηλινού σκηνοθέτη, εκείνη που τον έκανε παγκοσμίως γνωστό, διηγείται χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος, την θαρραλέα, κόντρα στα ταμπού ερωτική ιστορία μεταξύ δύο στρατιωτών. Ο ρομαντισμός του απαγορευμένου έρωτα συναντά το κοινωνικό δράμα σε μία από τις σημαδιακές ταινίες του μοντέρνου Ισραηλινού σινεμά.

και φυσικά…

Το “Nasty Baby” του Σεμπαστιάν Σίλβα να σκηνοθετεί τον τραγουδιστή των TV on the Radio και την Κρίστεν Γουίγκ, στις 22.00 στο IDEAL!

Η νέα σκηνοθετική ελπίδα της Χιλής και δημιουργός του «Magic Magic», σκηνοθετεί την Κρίστεν Γουίγκ και τον τραγουδιστή των TV on the Radio σε μια σύγχρονη ιλαροτραγωδία με απρόβλεπτα σοκαριστικό φινάλε. Γκέι ζευγάρι στο Μπρούκλιν προσπαθεί να φέρει ένα παιδί στη ζωή χρησιμοποιώντας μια φίλη ως παρένθετη μητέρα, όμως ένας ιδιότροπος γείτονας δεν πρόκειται να τους αφήσει ήσυχους.

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης