Με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και όπλων συνελήφθη ένας Γάλλος πολίτης στην Ουκρανία, με τις αρχές της χώρας να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να σχεδίαζε επίθεση στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Euro 2016.

Οι ουκρανικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να σχεδίαζε επίθεση στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Euro 2016​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όπως μετέδωσε το Reuters, η σύλληψη του άνδρα έγινε στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας. Εντός του οχήματος που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 100 κιλά εκρηκτικά, τυφέκια, καλάσνικοφ και χειροβομβίδες. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, ο άνδρας επιχείρησε να περάσει παράνομα τον οπλισμό και τα πυρομαχικά. Τη σύλληψη του ενόπλου επιβεβαίωσε το RIA Novosti, επικαλούμενο πηγή στη συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας.

«Ναι, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που συνέβη, αλλά είναι η SBU (υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας) υπεύθυνη για τις διευκρινίσεις» μετέδωσε. Η SBU, πάντως, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, την ώρα που ο ειδησεογραφικός δικτυακός τόπος της Γαλλίας, DNA ανέφερε ότι ο άνδρας συνελήφθη στις 21 Μαΐου και εξακολουθεί να κρατείται από τις ουκρανικές αρχές.

Άγνωστος στις γαλλικές αρχές

Από τη μεριά της, η ιστοσελίδα 20minutes.fr περιγράφει τον άνθρωπο ως έναν 25χρονο με καταγωγή από τη βορειοανατολική περιοχή της Λοραίνης, που μέχρι τώρα ήταν άγνωστος στις γαλλικές αρχές, ενώ το κανάλι M6 υποστηρίζει ότι το σπίτι του ερευνήθηκε εξονυχιστικά, με αστυνομικούς να εντοπίζουν εκρηκτικά και ένα T-shirt που φέρει τα σύμβολα εξτρεμιστικής ακροδεξιάς ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίθεση στο σατιρικό περιοδικό «Charlie Hebdo» και βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι ήταν ορισμένα μόνο από τα αιματηρά περιστατικά σε γαλλικό έδαφος που συνδέονται με τη δράση του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Οι αρχές της χώρας παραμένουν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου. Τα παιχνίδια θα γίνουν σε 10 γήπεδα.

Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι η σύλληψη του ενόπλου στην Ουκρανία δεν είναι τυχαία, καθώς στη συγκεκριμένη χώρα υπάρχει εκτεταμένη «μαύρη» αγορά με οπλισμό που προέρχεται από εμπόλεμες ζώνες στα ανατολικά λόγω της εμφύλιας σύρραξης που ξέσπασε έπειτα από τη βίαιη ανατροπή του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς (Φεβρουάριος 2014).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης