Η δήμαρχος του Παρισιού Αλ Ινταλγκό δεσμεύτηκε την Παρασκευή για την αποκομιδή όλων των απορριμμάτων στην πρωτεύουσα, παρά την απεργία που πραγματοποιούν αυτήν την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή, ανήμερα της έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου (Euro 2016).

«Βεβαίως, όλα τα σκουπίδια θα μαζευτούν. Πότε; Εδώ, τώρα. Σήμερα, ήδη γίνεται η αποκομιδή τους» δήλωσε στα γαλλικά τηλεοπτικά δίκτυα RMC και BFMTV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ και ημέρες, τα σκουπίδια συσσωρεύονται στα πεζοδρόμια του Παρισιού, παρουσιάζοντας ένα δυσάρεστο θέαμα στην πρωτεύουσα​

Η Γαλλία μαστίζεται εδώ και τρεις μήνες από κοινωνική αναταραχή, η οποία έχει σχέση με την μεταρρύθμιση της κυβέρνησης που προωθεί στα εργασιακά. Η σοσιαλίστρια δήμαρχος διευκρίνισε, ωστόσο, ότι θα χρειαστούν «μερικές ημέρες» για να επανέλθει η κατάσταση της πόλης σε φυσιολογικά επίπεδα.
Εδώ και ημέρες, τα σκουπίδια συσσωρεύονται στα πεζοδρόμια του Παρισιού, παρουσιάζοντας ένα δυσάρεστο θέαμα στην πρωτεύουσα, την ώρα που ξεκινά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, για το οποίο αναμένονται δύο εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες.

Το προσωπικό του δήμου και εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο μεγαλύτερο κέντρο επεξεργασίας οικιακών απορριμμάτων της χώρας, το εργοστάσιο στο Ιβρί-σιρ-Σεν, στην περιοχή του Παρισιού. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την Πέμπτη να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους έως την προσεχή Τρίτη για να συμπέσει με την εθνική ημέρα διαδηλώσεων κατά της κυβερνητικής μεταρρύθμισης.

Διαβάστε επίσης:
Εuro πνιγμένο στα σκουπίδια

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης