Ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube, από Πολωνό (σ.σ. η περιγραφή του είναι στα πολωνικά) δείχνει Ρώσους φιλάθλους να επιτίθενται σε προσωπικό του σταδίου της Βαρσοβίας, μετά τη λήξη του αγώνα με την Τσεχία.

Σημειώνεται ότι από τον αγώνα νικήτρια αναδείχθηκε η Ρωσία με 4-1, έναντι της Τσεχίας, παίρνοντας την πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο, μπροστά από τις Ελλάδα και Πολωνία οι οποίες έχουν από ένα βαθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Σημειώνεται ότι αργότερα σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών οπαδών που ακολούθησε χθες στους δρόμους του Λβιβ, λίγες ώρες μετά από τη νικηφόρα πρεμιέρα της ομάδας του Ντικ Άντοβοκατ.

Περίπου 15 εκστασιασμένοι οπαδοί της Εθνικής Ρωσίας από το 4-1 επί της Τσεχίας επιτέθηκαν αρχικά φραστικά σε μία μικρή ομάδα Ουκρανών, όπως αποκάλυψε φωτογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερ, ο οποίος έχει αποτυπώσει με το φακό του έναν άνθρωπο με ματωμένη μύτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν γροθιές, πριν επέμβει η τοπική αστυνομία και ηρεμήσει τα πνεύματα χωρίς ωστόσο να προβεί σε συλλήψεις.

Μάλιστα, οι τοπικές Αρχές δεν παραδέχθηκαν ότι υπήρξε βία, ενώ επισήμαναν ότι η αστυνομία απέτρεψε τις δύο πλευρές από συμπλοκή.

Η αντιπαλότητα Ρώσων και Ουκρανών στο Λβιβ είναι συχνό φαινόμενο από την εν μέρει δυσαρέσκεια των δεύτερων από τη σοβιετική κυριαρχία το διάστημα 1939-1991.

Διαβάστε επίσης Θριαμβευτικό ξεκίνημα στο Euro για τη Ρωσία, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012, 23:43

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης