Οι Έλληνες στο Μόντρεαλ και το Τορόντο του Καναδά γιόρτασαν τη νίκη της Εθνικής μας ομάδας έναντι της Ρωσίας και την πρόκριση στους προημιτελικούς του Euro 2012.

Στην ελληνοκρατούμενη λεωφόρο Ντάνφορθ του Τορόντο, τα καφενεία ήταν γεμάτα από Έλληνες που περίμεναν εναγωνίως το κρίσιμο ποδοσφαιρικό αγώνα κρατώντας την ανάσα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ήρθε το πρώτο γκολ, ακούστηκαν ιαχές από άκρη σε άκρη της Λεωφόρου, που γέμισε γαλανόλευκες σημαίες και παραληρήματα ενθουσιασμού μετά το πέρας του αγώνα.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρης Αζεμόπουλος βρέθηκε ανάμεσα στο πλήθος, που πανηγύριζε τη νίκη της Εθνικής.

Στο Μόντρεαλ οι Έλληνες είχαν σκορπίσει στα ελληνικά καφενεία της Ζάν Ταλόν και του Λαβάλ αλλά και σε παμπ της πόλης για να δουν το κρίσιμο ματς, που έφερε την Εθνική ποδοσφαίρου ανάμεσα στους «8» του Euro 2012.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξανδρος Α., που παρακολούθησε το ματς με φίλους του είπε στο ΑΜΠΕ : «Έχουμε καταπληκτικούς παίκτες με καρδιά και πάθος, έχουμε διεθνείς νέους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν καλό ποδόσφαιρο καθώς παίζουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.
Περίμενα τη νίκη και την απολαμβάνω μετά από τόση αρνητική δημοσιότητα της Ελλάδας όλο αυτό τον καιρό.

Χρειαζόμαστε τόνωση του ηθικού μας εδώ στην ξένη πατρίδα. Πρέπει να πάρουμε το ευρώ πάλι, να κρατήσουμε το τρόπαιο και την περηφάνια μας ψηλά».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:

Περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012, 23:38

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης